algo de nubes
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 10.47°
10°

El Govern concedeix a IB3 un préstec reintegrable de 12,9 milions per a millorar la tresoreria de l'ens

El Consell de Govern ha aprovat concedir a l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de Balears, IB3, un préstec reintegrable de 12,9 milions d'euros per a contribuir a millorar la situació de tresoreria de l'ens.

L'objectiu, segons ha explicat el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, és que IB3 pugui complir les seves obligacions de pagament a proveïdors que estableix la normativa vigent i resoldre el desequilibri econòmic-financer ocasionat per les inspeccions d'IVA de l'Agència Tributària de l'Estat dels exercicis 2016-2020.

El motiu d'aquest desequilibri és que el Agència Estatal d'Administració Tributària no ha tornat part de l'IVA meritat per l'Ens Públic de Ràdio i Televisió en els anys esmentats, atès que hi ha divergències en el reconeixement de les deduccions de les quotes suportades d'IVA, motiu pel qual s'han presentat les corresponents reclamacions a les actes d'inspecció davant del Tribunal Econòmic Administratiu.

En cas que l'AEAT faci la devolució de l'IVA a IB3 totalment o parcialment, l'ens es compromet a destinar-lo a la devolució del préstec aprovat.

El préstec es concedeix per motius d'interès públic i l'ens haurà de reintegrar el préstec en un termini màxim de set anys, inclosos dos anys de carència de pagament d'amortitzacions de capital i liquidacions anuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.