algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

Més per Menorca sol·licita al Govern espanyol proves d'antígens gratuïtes

Més per Menorca ha demanat aquest dilluns al govern espanyol que proveeixi a la població d'autotests d'antígens de manera gratuïta, ja que consideren que són «un dels camins a seguir per accedir a esdeveniments, comerços, establiments i altres activitats de la vida quotidiana».

Els ecosobiranistes han destacat que a l'Estat espanyol seria convenient aplicar la fórmula austríaca que administra gratuïtament cinc autotests mensuals a cada persona. «D'aquesta manera s'evita crear una desigualtat social amb el subministrament d'autotests, ja que el seu preu pot suposar un elevat gest econòmic per adquirir-los», han apuntat des de la formació.

Més per Menorca ha considerat que els autotests d'antígens «han vengut per quedar-se» i han indicat que ja s'utilitzen des de fa mesos a altres països, ja que es tracta d'una eina que se suma a la prevenció per controlar la propagació del virus.

Els ecosobiranistes han sol·licitat un sistema «àgil accessible» per atendre a les persones. «La realització massiva de tests i autotests d'antígens aporta una mesura més de control sanitari constant sobre la població i oferir confiança i seguretat per la realització d'actes públics i privats», ha manifestat.

De fet, han remarcat que la seva formació ja aplica la fórmula dels tests d'antígens per les entrades als esdeveniments que s'organitzen des dels departaments que gestiona MÉS per Menorca en el Consell Insular, com és el cas del Fòrum Jove que tendrà lloc el pròxim dilluns a Lazareto del port de Maó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.