algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les Illes Balears i el País Valencià impulsen conjuntament el sector tecnològic amb la instal·lació d'un nou cable submarí de fibra òptica

24-07-2021 Cable submarino.. Baleares y Comunitat Valenciana han acordado instalar un nuevo cable submarino de fibra óptica para impulsar el sector tecnológico, como resultado de la I cumbre valenciano-balear que tuvo lugar en Palma a principio de julio entre ambos gobiernos autonómicos. POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS CAIB | CAIB

Les Illes Balears i el País Valencià han acordat instal·lar un nou cable submarí de fibra òptica per a impulsar el sector tecnològic, com a resultat de la I cimera valencià-balear que va tenir lloc a Palma a principi de juliol entre els dos governs autonòmics.

«El desplegament de la banda ampla per mitjà dels cables de fibra òptica submarins és, avui, un element estratègic per a les infraestructures i serveis de digitalització d'empreses, ens i administracions. De fet, la disponibilitat, capacitat i cost de la banda ampla en un territori és un dels elements clau en la decisió d'inversió per part d'empreses, a més de ser també determinant en la percepció de qualitat de vida per part de la ciutadania», ha explicat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company.

Malgrat que les Balears i la el País Valencià ja disposen d'infraestructures de cables submarins, la Conselleria ha apuntat que és necessària la seva renovació i ampliació pel fet que el nombre d'usuaris d'Internet i els serveis que s'ofereixen no deixen de créixer.

En aquesta línia, ha assenyalat que el nombre d'usuaris d'Internet ha passat de dos bilions l'any 2010 a 4,5 bilions el 2020 i els data centers s'han incrementat un 585% entre 2015 i 2020.

Així, ha insistit que a Europa al voltant del 45% dels cables submarins actuals instal·lats han de ser renovats perquè tenen una antiguitat de més de 20 anys.

La costa mediterrània és crítica per a connectar Europa amb el nord d'Àfrica, principalment per la costa oest del continent, per exemple amb el cable que uneix València amb Orà (Algèria) i obre cap a l'est cap a Palerm i via el canal de Suez l'uneix amb Àsia.

Quant al funcionament d'un cable de fibra òptica submarí, la Conselleria ha destacat que són «molt importants» paràmetres com la qualitat i tipologia del llit marí, els corrents, l'espai d'entrada o d'amarraments d'aquests i la disposició dels repetidors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.