cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

El GOB denuncia que l'Ajuntament d'Alaior impedeix accedir a l'expedient de l'agroturisme Torre Vella

El GOB ha denunciat aquest dijous a l'Ajuntament d'Alaior per impedir-li l'accés a l'expedient de l'agroturisme Torre Vella, una informació que sol·liciten des del passat mes de març.

Els ecologistes han apuntat que el batle, José Luis Benejam, ha contestat que no es concedeix l'accés perquè l'expedient encara no està acabat.

«Segons aquesta interpretació, les persones físiques o jurídiques que tenen la condició de parts interessades en un expedient no el podrien veure fins que s'hagi adoptat una resolució», han subratllat des de l'entitat.

També han apuntat que «aquest fet genera indefensió i contradiu la normativa que obliga a demanar opinió a les parts interessades precisament abans de prendre decisions».

Des del GOB han lamentat que l'Ajuntament d'Alaior «ha entrat en una perillosa deriva de falta de transparència».

A més, han remarcat que tenen dret a consultar els expedients relatius a aspectes ambientals i urbanístics en els quals s'hagi personat.

En aquest punt, han recordat que el cas de l'agroturisme Torre Vella es va convertir en notícia perquè els inspectors del Consorci de Disciplina Urbanística detectaren, arran d'un escrit dels ecologistes, set piscines il·legals i uns 2.700 metres quadrats de camins i terrasses formigonades sense autorització.

A més, han apuntat que, en posteriors inspeccions de Medi Ambient, es va comprovar l'obertura d'alguns camins que havien estat expressament prohibits i l'existència de dos abocaments de materials que afectaven a més de 2.000 metres quadrats en zona protegida.

De fet, han subratllat que el Consorci va acordar una resolució de sanció de 486.844 euros per cada un dels responsables; el promotor, el constructor i l'arquitecte director de l'obra.

Des del GOB han explicat que els promotors han presentat a l'Ajuntament un projecte de legalització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.