algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Son Espases disposa d’una nova tècnica de PCR per a detectar les variants de preocupació del SARC-CoV-2

El Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases disposa d’una nova tècnica de PCR que permet detectar i diferenciar les variants de preocupació (VOC, per la sigla en anglès de variants of concern), que actualment són l’alfa, la beta, la gamma i la delta.

Es tracta d’una tècnica que complementa la informació generada per seqüenciació genòmica, perquè permet analitzar un gran nombre de casos de manera simultània en temps real, atès que és molt més econòmica i ràpida (els resultats estan disponibles en menys de 24 hores). Per tant, ja s’aplica a tots els nous casos positius. La nova eina permet fer un seguiment més precís de l’evolució de la pandèmia en temps real, amb la qual cosa proporciona informació rellevant per controlar-la.

Durant la primera setmana en què s’ha emprat s’han analitzat gairebé dos mil casos, de la qual cosa ha resultat que la variant delta n’és la predominant, seguida de l’alfa (85% i 15%, respectivament, arrodonint els percentatges); en canvi, la presència de les altres dues VOC (la beta i la gamma) és anecdòtica (menys de l’1%).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.