algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Els transbords del TIB a l'EMT seran gratuïts per a les línies que van a Son Llàtzer i a Son Espases

Aquest dimecres s'ha iniciat, en fase de proves, la utilització de la Targeta Intermodal del TIB als busos de l'EMT, concretament a les línies que van als hospitals de Son Espases i de Son Llàtzer des d'unes parades d'intercanvi dels busos interurbans TIB amb línies de l'EMT. D'aquesta manera, per a aquests recorreguts no és necessari disposar de dues targetes de transport diferents, fet que permet que el trajecte sigui més còmode. A més també representa un estalvi per a l'usuari, ja que en el viatge combinat entre les dues xarxes, el tram fet amb l'EMT surt gratuït.

Amb la prova pilot es facilita als residents de Calvià (poble i altres nuclis), Andratx i Llucmajor (poble i nuclis costaners) la connexió amb transport públic per arribar als seus hospitals de referència amb transbordament gratuït del TIB a l'EMT.

La prova pilot inclou les següents línies i aturades:

Els usuaris del TIB que vagin a l'hospital de Son Espases i viatgin amb les línies d'Andratx (101), Peguera (102), Santa Ponça (103), Magaluf/Palmanova (104), Sol de Mallorca/Magaluf/Palmanova (105) i el Toro/Son Ferrer/Son Caliu (106) poden transbordar gratuïtament amb la línia 29 de l'EMT a la parada de Son Dureta.

Per la seva part, els usuaris del TIB que arribin a Palma amb la línia d'Es Capdellà/Calvià/Son Bugadelles/Santa Ponça/Costa de la Calma/Palmanova/Son Caliu (107) poden agafar la línia 20 o la 39 a la parada de la Carretera de Valldemossa (prop de l'Ocimax) per anar a l'hospital de Son Espases.

Finalment, els residents de Llucmajor poden arribar fins a l'hospital de Son Llàtzer viatjant primer amb les línies TIB que vénen de Campos/Llucmajor/S'Arenal (503), Tolleric/Badies de Llucmajor/S'Arenal (504) i Porreres/Llucmajor (502), i fent un transbordament gratuït a la parada del Fan Mallorca amb les línies 27 i 28 de l'EMT.

Com serà el sistema? Transbordament gratuït

La Targeta Intermodal s'ha de validar tant a l'entrada com a la sortida del bus TIB i a partir d'ara també s'haurà de validar, només en pujar, al bus de l'EMT. El viatge amb l'EMT és gratuït sempre que es combinin les dues xarxes. Per fer el transbordament entre el TIB i l'EMT es disposa de 60 minuts a partir de la validació de sortida, i en el cas del trajecte invers, EMT i TIB, es disposa de 90 minuts a comptar des de la validació d'entrada. En el cas que l'usuari només viatgi amb el bus de l'EMT per anar als hospitals sense transbordar amb el TIB, també ho pot fer des de les parades indicades anteriorment, però el viatge li costarà 1,15 euros (i no els 2 euros que és el preu del bitllet senzill), import que se li descomptarà del seu saldo del moneder de la Targeta Intermodal.

Amb l'entrada en vigor d'aquesta nova mesura, s'inicia la segona fase de la integració tarifària que té per objectiu facilitar els transbordaments entre les xarxes d'autobús urbà i interurbana i d'aquesta manera fomentar l'ús del transport públic. Aquesta segona fase es consolidarà el darrer trimestre d'enguany en què ja es podrà viatjar amb la Targeta Intermodal a tota la xarxa de l'EMT.

La primera passa de la integració fou la incorporació de la Targeta Ciutadana a la línia de metro M1. Així doncs des de setembre de 2018 es pot viatjar a la línia de la UIB, amb itinerari entre la plaça d'Espanya i la Universitat de les Illes Balears, amb la targeta de la xarxa urbana. El transbordament és gratuït entre EMT i metro, sempre que es realitzi dins dels 90 minuts següents a la primera validació de la targeta. La mesura ha tingut una bona acollida i només enguany ja són 8.826 persones les que han viatjat amb la targeta ciutadana fent 149.113 viatges, el que representa un 36% sobre el total dels viatges a la línia UIB.

Recordam que per fer possible aquesta integració el Consorci de Transports de Mallorca ha cedit gratuïtament a l'EMT prop de 200 màquines de venda i 400 equips de validació de bitllets. Per a la seva part l'EMT assumeix les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines. La inversió en els equipaments tecnològics és finançat pel Govern i podrà ser cofinançat, fins a un màxim del 50%, amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.