nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

MÉS per Mallorca: «El PSIB és deslleial per haver publicat una ordre que trastoca el requisit de català al professorat del Conservatori i l'ESADIB»

Després que dissabte passat el Govern consolidés legalment l'eliminació del requisit de conèixer la llengua catalana per exercir d'ensenyant al Conservatori Superior de Música i Dansa i a l'Escola d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), MÉS per Mallorca s'ha plantat i ha titllat de deslleial el PSIB-PSOE.

El diputat, Joan Mas, ha assegurat que «sabem que per publicar ordres no és necessari que ho avali el govern, però aquest era un compromís al qual havíem arribat juntament amb els socis socialistes. En l'àmbit lingüístic, les decisions s'han de consensuar amb MÉS per Mallorca».

Per altra banda, la Universitat de les Illes Balears, la Direcció General de Política Lingüística i el Consell Escolar de les Illes Balears varen presentar tota una sèrie d'al·legacions que no han estat escoltades per part de la conselleria d'Educació i Formació Professional.

Per MÉS per Mallorca, la disposició addicional és il·legal, per això, Mas ha incidit en què «és una qüestió que haurem d'estudiar a fons, ja que les accions que se'n puguin derivar també serien il·legals, per exemple, les contractacions».

A més, el diputat ecosobiranista ha recordat que «des de MÉS per Mallorca no estam d'acord que un FOLC es pugui canviar d'etapa. Per això demanam la retirada immediata de l'ordre i una reunió al més alt nivell per tractar el tema».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sols un mot, fa mes de 2 anys

VENUTS.

Valoració:-1menosmas
Per Vaja, vaja!, fa mes de 2 anys

Tot plegat, de vergonya!

Valoració:2menosmas
Per Mal d'entendre, fa mes de 2 anys

Mal d'entendre tot plegat. El PSIB també vos pot acusar de deslleialtat quan sempre seguit criticau el govern de Pedro Sanchez. Com és que no vàreu preveure tot això quan signareu els acords pel canvi? A més a més cada vegada que facin res que no vos va bé, podeu passat fa tura al Parlament, votant contra resolucions socialistes. Tot sembla una comèdia amb el tema de la llengua de per en mig. Uns fan veure que no la defensen molt i els altres una miqueta més i enmig de la comèdia el prestigi del català malmès

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente