cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
19°

Podem Balears creu que la Llei de Memòria té «marge de millora» i que «hauria de contemplar la regulació en el Codi Penal de l'enaltiment del franquisme»

Podem ha valorat l'aprovació en el Consell de Ministres de l'avantprojecte de Llei de Memòria Democràtica, ja que «amplia i millora els drets de les víctimes del franquisme respecte a la Llei de Memòria Històrica de 2007», encara que ha puntualitzat que «hi ha marge de millora i s'ha de treballar en les esmenes».

La formació ha explicat que el Govern espanyol «hauria de contemplar la regulació en el Codi Penal de l'enaltiment del franquisme» i ha recordat que les Balears "disposa de dues lleis pioneres" en memòria democràtica.

En aquest sentit, el portaveu i secretari d'organització de Podem de les Balears, Alejandro López, ha exposat que el seu partit «proposarà una sèrie de millores a la llei estatal, com per exemple l'ampliació del període dels crims franquistes fins a l'entrada de la transició».

La formació reivindica la declaració de nul·litat dels epígrafs e) i f) de l'article 2 de la Llei d'Amnistia, «per ser contrària al dret internacional». A més, proposa la creació d'un Fiscal de Drets Humans i Memòria Democràtica.

Per altra banda, López ha assegurat que «s'estan fent avanços en la recuperació de la memòria democràtica i els drets humans» i ha criticat que aquests «avanços causin incomoditat en els partits de dretes». Precisament, ha assenyalat les declaracions del president del Partit Popular, Pablo Casado, que asseveren que «derogarà la Llei de Memòria si arriba a governar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vaja, vaja!, fa mes de 2 anys

Plenament d'acord ambqui?

Valoració:0menosmas
Per avui, fa mes de 2 anys

Plenament d´acord en ell.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente