muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Els menors de fins a 16 anys tendran el bus interurbà, tren i metro gratuïts a partir del setembre

El Consell Balear de Transports Terrestres, presidit aquest dimarts per la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha adoptat una sèrie d’acords que són passes fermes cap a la consolidació de la integració tarifària entre el transport interurbà de busos i tren del TIB i el servei urbà de transport de l’EMT de Palma. L’acord principal és la gratuïtat dels serveis del TIB (bus interurbà, tren i metro) per als menors fins als 16 anys a partir de la segona quinzena de setembre.

«L’ampliació de la gratuïtat dels 12 als 16 anys al TIB, que havien demanat els usuaris, incentivarà l’ús del transport públic pels més joves, de manera que aniran incorporant l’hàbit del seu ús. A més, suposarà també la coincidència amb l’edat fixada per l’EMT per a la gratuïtat (els 16 anys), en una passa més cap a la integració», han explicat.

«Ara podem avançar cap a la integració, en el que és un plantejament molt més lògic del transport públic a l’illa de Mallorca», ha apuntat Armengol en roda de premsa posterior a la reunió.

La gratuïtat del bus interurbà, tren i metro fins als 16 anys beneficiarà prop de 12.000 joves que actualment ja empren el servei i l’objectiu és que, amb la mesura, s’incrementi el nombre de joves que l’empren.

La previsió és que la gratuïtat es faci efectiva en la segona quinzena del setembre. Els menors titulars de la targeta TIB no hauran de fer cap canvi, ja que es farà automàticament a la seva targeta des del moment en què entri en vigor la mesura.

S’ha de recordar que per a beneficiar-se de la mesura, el menor ha de tenir la targeta intermodal. Durant el 2021, els menors de 12 i 16 anys han fet 102.000 viatges en la xarxa TIB, amb un preu mitjà per viatge de 0,99 €. Amb l’extensió de la gratuïtat fins als 16 anys al TIB, els menors podran viatjar i transbordar gratuïtament entre els serveis del TIB i tots els busos de l’EMT.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 2 anys

I coronavirus gratuït?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente