algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Montero aposta perquè la transformació econòmica sigui «feminista ecològica i social»

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat, aquest divendres a Palma, que els Fons Europeus «han de servir per a una transformació econòmica que sigui feminista, ecològica i social».

A més, ha destacat que no cal tornar al punt anterior de la crisi, «sinó resoldre les dificultats que ha generat la pandèmia i altres que venien d'abans i s'han aguditzat».

En la conferència 'Diversificació econòmica inclusiva', Montero ha demanat que els Fons Europeus no acabin «a les mans dels de sempre». En aquest sentit, ha reclamat que els diners vagi a parar a les dones, «a les quals mai els arriba ben distribuïda la riquesa».

Així mateix, la ministra d'Igualtat ha assenyalat que el sector turístic és important per a les Balears, «però que no hauria de ser l'únic ni tampoc hauria d'estar per sobre dels drets laborals, sobretot de les dones», remarcant que el sector turístic «porta aparellat altíssims nivells de precarietat».

Montero ha asseverat que les dones no tindran igualtat plena «fins que no hi hagi una redistribució del temps, del treball i de la riquesa». «Som més pobres en el que a temps es refereix que els homes, perquè estem més ocupada amb tasques imprescindibles per a la vida. Posar solució a això és un dels meus objectius», ha recalcat.

Precisament, ha posat l'accent que fa falta impulsar encara més les vocacions en ciències i en les branques tècniques, «perquè la bretxa és molt gran». Això succeeix, segons la ministra, perquè les nenes «no tenen referents femenins en aquests àmbits en les sèries o en els llibres».

Per part seva, el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha afirmat que el model econòmic actual «no afavoreix l'accés de dones a llocs de responsabilitat, per la qual cosa cal subvertir aquesta circumstància».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.