nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Uns 900 alumnes sol·liciten a Educació cursar religió islàmica: «Tenen dret que se'ls ensenyi la seva religió a l'escola»

La Conselleria d'Educació i Formació Professional ha informat aquest dijous que han rebut unes 900 sol·licituds d'alumnes que volen cursar religió islàmica durant el curs 2021/2022.

En una roda de premsa, el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha explicat que a les Balears «hi ha una demanda important d'aquesta assignatura» i que «els ciutadans d'aquest país tenen dret que se'ls ensenyi la seva religió a l'escola».

En aquest sentit, March ha remarcat que ells estan aplicant una normativa estatal. De la mateixa manera que l'Estat espanyol té el concordat amb la Santa Seu, també té signats acords amb la religió jueva, la islàmica i l'evangèlica.

Pel que fa a les Balears, Educació ha assenyalat que amb la Comissió Islàmica es va acordar que l'islam s'impartiria en un màxim de deu centres de les Balears, però que la prova pilot només es farà en dues o tres escoles de Mallorca. Per a això es contractarà un o dos professors, que els centres hauran de compartir.

La Conselleria ha asseverat que aquest mes concretaran els centres en què es farà la prova pilot i que el principal criteri que seguiran serà el d'aquells amb més sol·licituds.

Pel que fa a la contractació, Educació marcarà com a requisits que tenguin titulació universitària, que hagin fet el màster d'accés al professorat i que tenguin la titulació de català. A més, necessitaran una habilitació de la Comissió Islàmica, «de la mateixa manera que un professor de religió cristiana necessita habilitació del Bisbat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

I tant que fan falta; hi anirás tu, recol.lir,patatas,fruitas,i d'altres feinas,que tu i els vostros no voleu fer,perqué sou de raça "aria",i que a la peninsula deixan,als emigrants,tiratasa les portas dels hospitals,perqué,no estan asegurats?.
Segons la c.e.,som un estat aconfesional,i no s'hauria d'ensenyar cap religió a las escolas.
Las mezquitas,són,i pagadas per ells,no t'obligan a anari;hia més marroquis,que parlan catalá,que espanyols,sudamericans, es a dir,s'han integrat,més que vosaltres;teniu classes gratuïtas de catalá,per castellanoparlants,peró,deu ser un gran esforç intelectual,i d'orgull patrio,aprendren .Clar que "pa ganarte las habichuelas", deus haver aprés,altres llenguas extranjeras.
Cal dir,que els guettos,dels inglesos,alemanys,etc.,etc.,tampoc parlan,ni s'interesan per aprenda,ja no dic la nostra llengua,sino el castella,també als pots ficar dintra el meteix sac.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

¿Así que si reúno 900 padres podemos pedir estudiar religión satánica?
Lo digo porque encuentro muy fuerte que se quiera dar religión islámica en baleares y no la satánica que somos unos cuantos que la practicamos. O todas o ninguna.

Valoració:1menosmas
Per Ni uns ni els altres, fa mes de 2 anys

@Hipòcrita: En questió de llengua, els moros son millors que els forasters i espanyols, latinos i gent de l'Est. Però aquesta religió tan masclista, totalitària, invasora i perillosa ho espenya tot.
Ni els anti-Catalans, ni ens anti- cristians-budistes- hinduístes-ateus- etc. ens faran cap bé i ho hem de tenir present.
Ni uns ni eks altres son bons, perque no volem ni invasors religiosos, ni lingüístics, ni de cap altra mena.

Valoració:3menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys

Más adoctrinamiento, más fanatismo y del religioso que es uno de los peores.
No levantemos barreras; derribemos muros.
Algún carguito para el Mustapha, el Ali Baba, o el Mojamé, de turno. Metemos a la bicha en nuestra propia casa. Esta gente, dentro de pocos años nos expulsarán de Mallorca ya que nunca se integran. Lo tienen grabado a fuego en las neuronas.

Valoració:-1menosmas
Per Hipocrita, fa mes de 2 anys

@i tant. No en conec cap que no parli perfectament mallorquí, jugant entre ells o amb els nins autòctons. Són molt millor que tu, capellanarro, que prediques el que no fas.

Valoració:0menosmas
Per No me lo puedo creer, fa mes de 2 anys

¿Y que han puesto una casilla en la matrícula para indicar su opción religiosa?
¿Y la opción del castellano?
En fin... Que me partooooooo!!!

Valoració:-6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 2 anys

No se suposa que la escola es laica?

Valoració:18menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Si no les gusta, a su casa. Nadie les llamó. No hacen falta, o mejor dicho: sobran.
Si están aquí deben adaptarse a todo lo nuestro: Lengua mallorquina, fuera religión, o, en todo caso, la religión mayoritaria por estos pagos. Y mezquitas, ni una.
Y, por supuesto, fuera trapo en la cabeza de las mujeres. Presuntamente la primera discriminación.
¿Cuántas religiones se enseñan en tierras de Mahoma?

Valoració:-1menosmas
Per xisco, fa mes de 2 anys

Es una vergüenza que den la posibilidad niños islamicos a tener religion islamica, porque tienen derecho, y no den clases en castellano a los niños castellanoparlantes. Ellos no tienen derechos

Valoració:-22menosmas
Per ZERO PATATER, fa mes de 2 anys

Cap dret ni un. No hi ha doblers per tenir més mestres ni més llicenciats, ni per renovar les infraestructures i hem de consentir que uns imans que no sabem ni si tenen els estudis primaris acabats, que qui sap el que els ensenyaran als al.lotets i al.lotetes, figurin a la plantilla i les nòmines dels professors?
La Escola és un lloc a on se van a aprendre coses útils, no a crear problemes a la societat que els acull.



Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente