lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Un metge del PAC de Pollença es nega a atendre una pacient i li diu: «Habla en castellano!»

Aquest dimecres, 14 de juliol, s'ha produït un nou cas de discriminació per raó d'opció lingüística.

Els fets han ocorregut aquest dimecres sobre les 16.30 quan una veïna de Pollença ha acudit al Centre de Salut de Pollença on una doctora l'ha visitada i l'ha enviada a fer una analítica. «Abans d'entregar-la al mostrador, havia de recollir un pot que et donen a la infermeria, a la part d'urgències», explica la pacient, que afegeix: «quan esperava, ha sortit un home, que he pensat que era un infermer, li he demanat si em podria donar un potet per fer l'analítica i m'ha respost: 'Habla en castellano!'. Així talment. Sec».

La veïna pollencina explica: «jo li he respost: 'És una broma, no?'. I Ell m'ha tornat a repetir sense immutar-se: 'Habla en castellano!'. I jo li he dit: 'm'ho dius seriosament? No és una broma?'».

I continua explicant: «I què fa ell? Em dona l'esquena i, per fer-me saber que és metge i no infermer, entra per la porta del costat on passen visita els metges d'urgències».

Aquest mateix dimecres, dBalears ha pogut saber que es tracta d'un metge substitut, d'origen rus, i que no és el primer incident que provoca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per jbm, fa mes de 2 anys

CIUTADANS DEL MÓN El ciutadans del món, els vertaders internacionalistes, som els qui defensaríem el castellà en front de la imposició de l'anglès a Puerto Rico, i defensaríem el guaraní en front de la imposició del castellà al Paraguai, i defensaríem el cors en front de la imposició del francès a Còrsega; som els qui defensaríem totes les llengües minoritàries i les minoritzades arreu del món, allà on ens tocàs viure. És evident que als Països Catalans els ciutadans del món som els qui hi defensam la llengua catalana en front de la imposició del castellà, o del francès, o de l'italià. Els qui defensen les llengües imperials són imperialistes, i els qui no s'esforcen en retornar la primacia a la llengua pròpia dels indígenes d'un país on aquesta llengua és minoritzada per la imposició d'una altra llengua són colonialistes i/o colaboracionistes del colonialisme.

Valoració:3menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Quan s’admet que puguin fer un concurs oposició per ocupar un càrrec de funcionari públic gent incompetent en una de les dues llengües oficials s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que. ...



... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-la de gran, coneix la nostra llengua i l’entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.



https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1408145415699054593?s=20



Valoració:1menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

(Que els madrilenys puguin exigir esser entesos onsevulla quan conversen en madrileny a Madrid i a Mallorca, i els mallorquins ni a Mallorca mateix poguem exigir esser entesos opnsevulla quan hi conversam en mallorquí, és una injustícia tremenda).
https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1405068392923553794?s=20

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

(Qui va a viure a un territori diferent del propi i no es molesta en aprendre la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori és un colonitzador, tant si són anglófons que van a viure a Puerto Rico, com si són madrilenys que van a viure a Formentera. )
https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1405068672566235137?s=20



(És clarament colonialista el fet que a un territori hi hagi una llengua de coneixement més obligatori que no el coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori (tant a Catalunya, com a Puerto Rico, com a Bolívia, p.ex.)



https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1405068574746722307?s=20




(Que els madrilenys puguin exigir esser entesos onsevulla quan conversen en madileny a Madrid i a Mallorca, i els mallorquins ni a Mallorca mateix poguem exigir esser entesos opnsevulla quan hi conversam en mallorquí, és una injustícia tremenda).
https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1405068392923553794?s=20



Valoració:2menosmas
Per pregunto, fa mes de 2 anys

Ciudadana del mundo: En quans llocs t´han demanat o exigit que parlis català?

Valoració:2menosmas
Per Ciudadana del mundo, fa mes de 2 anys

Bueno, muchas veces pasa al contrario, te discriminan en segun donde por no hablar el catalan. Cada un@ tiene derecho a hablar en su lengua, mientras se entiendan, no veo el problema. Aqui lo que ha pasado es que este medico en particular ha tenido otros percances, asi que el problema es la persona, no el idioma. No extrapoleis un hecho concreto a toda la sociedad, porque no es asi.

Valoració:3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Chiquitam chiquititam tam tam
que tumbam bam que tumbam que tepetepe
tambambam que tumbam que pim.

Valoració:-3menosmas
Per caminant es fa via, fa mes de 2 anys

Cada pic tenc més mania an es castellano. No el sofresc, i procur parlar català a tot hora i en qualque espai. I tot perquè se´ns ha imposat en contra de sa nostra voluntat.

Valoració:1menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

@Un rus: Crec que no has entès massa bé de què va el tema (o no ho vols entendre): no es tracta del fet que el metge decidesqui parlar o no el català, la qüestió és la manera com se dirigeix a una pacient o usuària del centre de salut pel fet d'haver emprat el català amb ell. Ja no és només que no demostri massa educació en les formes, és que no coneix o no vol respectar els drets dels ciutadans d'aquí, que són els que li paguen el sou.

Valoració:5menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Ni un pas enrrera en la defensa de la nostra llengua

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente