cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

Ayuso creu que el que ha passat a Catalunya amb l'independentisme pot passar a les Balears

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Ayuso, ha advertit que «el que està passant» a Catalunya amb l'independentisme «passarà» també a les Balears, el País Valencià, País Basc i Navarra.

Així ho ha assegurat des del Palau de la Moncloa després de reunir-se amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Aquest ha estat un dels temes que ha transmès la dirigent regional, qui ha advertit a Sánchez que no podrà «comptar» amb Madrid si «segueix en aquest camí» de deixar «humiliar i enfonsar a Espanya» en mans de les «minories» i «enemics confessos» del país que estan «empobrint i arrossegant».

«El que està passant a Catalunya és inacceptable per qualsevol espanyol i es repetirà al País Basc, Navarra i amb tota seguretat al País Valencià i les Balears», ha dit Ayuso, qui ha afegit que no vol «privilegis ni xantatges» davant els independentistes ni una «fiscalitat a la carta pels catalans».

«El nacionalismo es un Lobo hambriento»

Ha advertit, a més, que amb els independentistes «mai hi ha acord» i que «sempre es comença una nova negociació» perquè el nacionalisme és «un llop afamegat».

«Ens penedirem i lamentarem per molts anys, el fet de donar tantes ales als independentistes i haver passat per damunt l'Estat de Dret», ha afegit Ayuso, qui ha instat al president a elegir «entre el seu futur o el d'Espanya» perquè ara el país està «segrestat per unes minories que l'odien».

«L'Estat s'està debilitant»

«Anam abocats cap a un règim, desconec quins són els plans. Diuen que no, però el nacionalisme cada vergada es fa més fort, l'estat s'està debilitant, i es posa a judici el paper de moltes institucions, i això passa amb mitjans públics», ha denunciat la dirigent madrilenya.

«Veig amb preocupació decisions que rompin la convivència i li he recordat que la sobirania nacional recau a tots els espanyols», ha remarcat.

Així mateix, ha explicat que en aquest moment el que hauria de fer és que els nacionalistes tornin «al circuit legal» i no ser «la resta d'espanyols» els que es moguin, perquè el model actual tan sols «farà que s'alcin en rebel·lia fent un abús del poder contra l'altra meitat de Catalunya».

Davant això, ha recriminat que s'estiguin «donant premis» als «incomplidors de la llei» mentre es «castiga» als que la compleixen, mentre «no s'aporten solucions per l'Espanya real» i ha defensat que l'independentisme allunya el focus dels «problemes reals».

«Madrid és la casa de tots els espanyols»

Ha defensat que tots els líders regionals tenen dret a parlar del que passa a altres territoris, perquè són «contrapesos» però «no estats diferents» i ha elevat encara més el cas de Madrid, perquè és «la casa de tots els espanyols».

«A Espanya hi ha un pare, que és el Govern estatal de tots, però tenim delegades competències. És una gran família i tot el que passa a totes les habitacions ens ha d'importar. No val que els altres presidents no puguem dir el que pensam del que ha passat a Catalunya», ha argumentat.

«El deteriorament de les institucions és molt greu, està en perill el nostre prestigi. Les decisions de Sánchez ens condueixen a un canvi de país si res ho impedeix i contempl amb preocupació les decisions que posen en perill la convivència. El darrer exemple és la Llei de Seguretat. No és només un assumpte de debat polític, sinó de fets reals. Com més ferotge sigui el poder, més debilitats estaran els espanyols», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Sa senyora Ayuso s'apunta a sa idea que es independentistes odiam Espanya i no. És s'estat anomenat Espanya qui mos odia, tant es independentistes com més gent des Països Catalans

Valoració:-2menosmas
Per Ofisina del caspanyol, fa dervers d'un any

Y Toni cantó: la barbacooaaa, la barbacoaaaa...balnearium, "està" lleva tilde, gallo paleto.

Valoració:0menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any

Per mi, les podem cedir als alemanys!
Estarem millor!

Valoració:0menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any

Esta revuelto el gallinero panca...

Valoració:0menosmas
Per Moneot, fa dervers d'un any

Va ben equivocada. A diferència de Catalunya, Balears es terra de palets i llepaculs.

Valoració:0menosmas
Per Pau, fa dervers d'un any

@Jeroni:Fa quinze anys que el "cepillado" de l´Estatut ens va portar a on som ara.

Valoració:4menosmas
Per Guim, fa dervers d'un any

Esperem que aquest cop l'encerti.

Valoració:8menosmas
Per Quin oi, fa dervers d'un any

Un nou bluff del PP. Una pepona creguda i impertinent, a l' ombra de qui tots sabem, que només és una titella com les del toma Moreno! mentres doni bons resultats.

Valoració:10menosmas
Per Segur?, fa dervers d'un any

Fa 15 anys a Catalunya hi havia una societat civil exigent que tenia referents polítics, cosa que va fer possible l'impuls d'ara.

Valoració:10menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any

Sera possible? Que aquest desastre, que ha deixat morir a persones just perque els seus havien privatitzat molts d'hospitals públics, que no volgueren fer càrrec dels malalts de Covid, que per guanyar les eleccions les va convocar en dia feiner, que mentres facilitava el vot als barris de gent rica, posant col.legis electorals.a cada cantó, a les barriades obreres gairebé no en hi havia i la gent havia de fer coa durant vàries hores per exercir els seu dret al vot,amb els problemes laborals i familiars que suposava per a molts, que ha montat una "mamandúrria a Toni Cantó amb La Oficina del Espanyol per preservar el Castellà a Madrid, ja que segons ella esta molt amenaçat, que menteix més que no parla.. MI ara s'atreveix a ficar-se amb les nostres illes i a inventar-se coses.
Però seria ben normal que vulguéssim fugir d'Espanya, perque a més d'un estat feixista, d'una justícia també feixista, injusta i inquisitotial i d'un exèrcit franquista que somnia en cops d'estat, també resulta que els barins i les baroneses messetaris, extremnys, mursians i aragonesos ens acusen, insulten i senyalen amb el dit mentres se reparteixen els doblers recaptats aquí, el més normal seria fugir de tots aquests monstres.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente