algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Els ciutadans de les Balears poden sol·licitar la prestació de l’eutanàsia a partir d'aquest divendres

Les Balears ja estan en disposició d’oferir la prestació d’ajuda per a morir a partir d’aquest divendres, tal com estableix la Llei Orgànica 3/2021 de 24 de març. Poden sol·licitar-la els pacients que sofreixin una malaltia greu i incurable o patiment greu, crònic en els termes que estableix la Llei esmentada.

L’objectiu principal era regular l'adquisició d’un nou dret per al ciutadà, en una societat cada vegada amb més autonomia. Des de la Conselleria de Salut i Consum s’ha treballat en els aspectes imprescindibles per a dotar de recursos necessaris per al desenvolupament d’una llei amb garanties i que reconeix el dret dels professionals a l’objecció de consciència.

L’entrada en vigor de la norma implica la inclusió dins la cartera comú de serveis del Sistema Nacional de Salut de la prestació de la ajuda per a morir, motiu pel qual tots els professionals sanitaris poden estar implicats en la provisió d’aquesta prestació, i es garanteix l’assessorament, acompanyament i formació de tots els professionals implicats en l'oferta de la prestació.

Per això s’ha volgut donar una formació més avançada als referents dels centres que ajudaran els professionals a acompanyar als pacients en el procediment que s’inicia després de la sol·licitud de la prestació per part dels usuaris. Les sessions han tengut lloc a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, l’Hospital Can Misses i l’Hospital Mateu Orfila.

L’objectiu d’aquesta primera formació ha estat capacitar els participants per a donar suport als seus companys en el procediment de sol·licitud de la prestació d’ajuda per a morir i capacitar-los per a acompanyar el pacient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.