algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La Policia intervé en una baralla entre mallorquins i catalans a Ciutadella

185183

La Policia Local de Ciutadella ha intervengut aquesta matinada en una baralla entre ciutadans catalans i mallorquins a Cala en Blanes (Ciutadella) i ha identificat sis persones.

Segons han informat els agents a Europa Press, l'enfrontament, que no ha tengut més conseqüències, ha passat al voltant de les 03.00 hores en aquesta urbanització menorquina.

A més, tot i que, segons han assenyalat, el nivell d'incidents i aglomeracions de persones ha estat menor que el dels darrers dies, la Policia Local s'ha vist obligada a intervenir en diversos avisos, especialment, relacionats amb el soroll i per a evitar grans concentracions de persones.

Segons han detallat, a primera hora de la nit, al voltant de les 22.00 o les 23.00 hores, els agents han actuat al centre de Ciutadella i Plaça Nova per a evitar grans concentracions de persones i el respecte a les distàncies de seguretat.

El mateix ha passat més tard, al voltant de les 02.00 hores quan han tancat els locals d'oci, moment en què els agents han actuat perquè els clients dels bars, restaurants i locals d'oci es dirigissin als seus domicilis.

També a Cala en Blanes i després de l'avís de diversos veïns per les molèsties generades pels sorolls i crits de persones, s'ha dissolt la concentració d'un grup de joves.

Així mateix, els agents varen denunciar els organitzadors d'una festa en un xalet de la mateixa urbanització. A més, passades les 04.30 hores, la Policia Local va denunciar el conductor d'un vehicle que traslladava persones sense tenir llicència habilitada per a això.

D'altra banda, ja a primera hora d'aquest divendres, els agents s'han hagut de personar a la parada de taxis de la plaça des Born per a evitar aglomeracions de persones i discussions i enfrontaments per l'ús dels taxis. Segons han apuntat, davant la falta de vehicles, aquest escenari es repeteix cada dia a primera hora del matí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Xec, fa mes de 2 anys

Us diria que us heu lluït amb el titular, però no sembla mèrit vostre, qualsevol diria que l'heu copiat del pamfleto insular.



Si digués marroquins i andalusos, fins i tot el rei dels andalusos i el rei dels marroquins ja haurien comparegut per demanar explicacions.



Per paga, emprant termes ambigus. Català és com castellà/hispà, té significat ètnic i administratiu. Com pot ser que us hagin de dir açò? Posau ordre per favor, que noltros no tenim rei.



Us ho diu un ciutadellenc de cala en Blanes de tota la vida.

Valoració:8menosmas
Per Això no son noticies, fa mes de 2 anys

Aquests pressumptes mallorquins segurament eren forasters d'aquests que ara diuen que son els vertaders balears, però que no son capaços de dir ni bon dia en Mallorqui. O si no, devien ser gonelles d'aquests tan curtots, maleducats, malparlats i fatxes,que se passen el dia insultan als que no son com ells per les xarxes socials.
Aquestes m€rdes no son notícies.

Valoració:9menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Tot el meu passat que la història allunya
el tenyeix de glòria la Gran Catalunya
Jo sóc mallorquí i és la meva glòria
esser català per la meva història!» Pere Capellà (1935)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:13menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Veieu-la bé, la nacionalitat catalana, espargida i esquarterada a través de les costes llevantines d’Espanya i més enllà de la mar, i fins més enllà de la frontera francesa. Per sobre aqueixa total Catalunya ha passat un fibló de raons d’estat artificials, de dogmes i doctrinarismes pedantescs, pels quals se l’ha volguda junyir violentament a una raça estranya, se li ha volgut rompre la seva unitat íntima i nadiua, i fins s’ha declarat estranger a una part del solar originari». Gabriel Alomar (1931)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:9menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Menorca és catalana, genuïnament catalana (…) [i cal] enfeinar-nos en la tasca, àrdua és ver, però també bella i justa de la catalanització radical de la nostra illa. (…) Advinguda la República, que no pot ésser altra que federativa, ens cal tombar els ulls vers la història i regenerar-nos com a poble lliure. (…) Res d’Estat Balear, res de provincianisme. Volem ser catalans, tot essent menorquins, com en són els empordanesos, els rossellonesos, els mallorquins mateixos. (…) Si Menorca és una regió catalana ha de seguir una política catalana.» Joan Timoner i Petrus, Menorquit (1931)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:10menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». LNT (1930)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:9menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència.



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:5menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys


«Catalunya és una nació. I deixau-vos anar de literatures i regionalismes “sanos y bien entendidos”. Sense paliatius de cap casta, el fet és l’existència de Catalunya com a nació; aquest és el fonament de tot, fonament tan fort que permet afirmar que per sota les ruïnes de l’edifici actual de la causa catalana seguiria bategant l’esperit del poble presoner del dret i la llengua i el poder d’un altre poble, lluitant sempre i espiant l’hora de fer sortir altre cop a la llum del dia la seva personalitat». Joan Pons i Marquès (1919)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Si el mallorquinisme no pot ser oposat a balearisme, i balearisme vol dir, essencialment, catalanisme insular, està clar que el mallorquinisme únic que s’ha d’admetre com a bo i raonable és el catalanista». Joan Estelrich (1917)



http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:5menosmas
Per Biel, fa mes de 2 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, [...].



Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."



(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente