nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els Educadors Socials acusen la Conselleria d'Educació d'afavorir «l'intrusisme professional»

El Col·legi d'Educadors Socials de Balears (Ceesib) ha criticat aquest dimecres la decisió de la Conselleria d'Educació i Formació Professional de substituir, en el curs 2021-2022, als educadors socials dels centres educatius per la figura del Professor Tècnic de Serveis a la Comunitat (PTSC).

El Col·legi ha assenyalat que només poden ser educadors socials aquells amb la titulació universitària requerida o l'habilitació contemplada en la Llei i que el contrari és intrusisme professional.

En aquest sentit, el Ceesib ha recordat que la incorporació dels educadors socials en els centres de secundària va néixer de la necessitat d'adoptar mesures de suport als professionals i programes per a donar una resposta educativa global als alumnes. Tot això dirigit a una «millora de la qualitat de l'educació».

A més, ha remarcat que en el curs 2020-2021 s'ha dut a terme el 'Programa de prevenció a l'abandó escolar dels alumnes d'Educació Secundària de Balears', que havia de durar tres anys.

Per això, el Col·legi assegura que no entén la decisió d'Educació de canviar la figura de l'educador social. Precisament, els resultats a nivell individual, grupal, familiar, amb el professorat i la comunitat dels educadors socials en els centres educatius «han estat molt positius».

El Ceesib ha posat l'accent que la desaparició de la figura de l'educador social repercutirà negativament en la qualitat dels serveis prestats i en el temps dedicat als alumnes en risc d'abandó escolar en l'etapa de Secundària.

«La línia a seguir és el manteniment, consolidació i implementació de la figura de l'educador social en els centres educatius, sense que vagi en detriment d'altres professionals», ha destacat el Col·legi.

També ha remarcat que no tots els PTSC són educadors socials i per tant «no poden dur a terme les mateixes funcions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.