El Casal Solleric acollirà fins al pròxim 3 d'octubre l'exposició col·lectiva 'L'objecte del Vincle', que agrupa una sèrie de propostes artístiques que intervenen en problemàtiques de la vida contemporània a través donar valor a les qualitats socials dels objectes, és a dir, la capacitat que tenen aquests per intercedir a la transformació de la vida comunitària.
El regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el coordinador general de Cultura, Miguel Ángel Contreras, i la directora general d'Arts Visuals, Aina Bausà, han presentat aquest dimarts la mostra al Casal Solleric.
Els artistes de l'exposició coincideixen a l'hora d'abordar els objectes com actius sense els quals no seria possible pensar les maneres de viure, així com tampoc donar lloc a la crítica o a la transformació social. D'aquesta manera, a pesar de tractar-se d'artistes implicats en problemàtiques socials, la seva feina es desenvolupa recuperant tecnologies que s'identifiquen amb l'artesania, els mitjans tradicionals de l'art, i fins i tot alguns mitjans declarats obsolets.
"L'exposició ens convida a replantejar-nos el significat dels objectes com a portadors de pensament i de relacions humanes i no humanes. I també es generen vincles amb el visitant, el convida a seure, llegir, descobrir i sobretot pensat a través dels objectes", ha explicat Bausà.
Oriol Fontdevila és el comissari d'aquesta col·lectiva en la qual hi participen una desena d'artistes com Teresa Solar, Laura Fluxà, Documentary Embrodery Office o Patricia Esquivias.
Segons l'Ajuntament de Palma, tots els artistes s'estan obrint un nou camí dins l'art contemporani.
'L'objecte del Vincle' presenta diversos escenaris en els quals la reflexió sobre les qualitats dels objectes, les matèries i les formes es donen la mà de la capacitat de si mateixos per mobilitzar relacions socials i intervenir controvèrsies que impliquen al medi ambient, als moviments migratoris, la memòria històrica, així com múltiples cares del colonialisme.
Surt el satsfyer?