algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Cafès Virtuals, una iniciativa per a afavorir el benestar emocional

184727

El 16 de juny comença la primera sessió dels Cafès Virtuals per al benestar emocional a les Illes Balears. Aquesta activitat està emmarcada dins les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) del seu document Covid-19 intervencions recomanades en salut mental i suport psicosocial durant la pandèmia.

Els Cafès Virtuals són una estratègia de suport mutu no terapèutic, a través d’Internet i les noves tecnologies. La participació és oberta a qualsevol persona que vulgui compartir emocions, experiències i sentiments.

L’objectiu del cafè és generar un espai de reciprocitat entre les persones i formar una comunitat per minimitzar els efectes de la pandèmia sobre el benestar emocional a tota la població.

L’activitat sorgeix des de l’Oficina de Salut Mental dels Illes Balears, la Subdirecció Assistencial d’Humanització, el Servei d’Atenció a l’Usuari del Servei de Salut i el Grup de Treball per la Lluita Contra l’Estigma, en el qual participen representants interinstitucionals i entitats del tercer sector.

Les primeres trobades virtuals estaran organitzades, simultàniament, per les entitats Fundació Deixalles, Associació Pitiüsa pro Salut Mental (APFEM) i l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt de les Illes Balears (ADAA).

La psicòloga i psicoterapeuta grupanalítica Nati Solivellas va impartir les sessions formatives durant el mes d’abril, dirigides a les entitats socials compromeses en el desenvolupament d’aquesta iniciativa comunitària que pretén crear eines virtuals per a la població que permetin combatre l’aïllament social al qual tots ens hem vist exposats i contribueixin a generar xarxa social de suport.

El desenvolupament dels Cafès Virtuals té unes directrius clares i transparents: la lliure participació, el compromís d’assistència de forma prèvia i el respecte envers els altres.

Les persones que hi vulguin participar han d’enviar un correu electrònic a cafesvirtualsib@gmail.com. El participant rebrà l’enllaç per a la connexió a través de la plataforma Meet de Gmail. Es tendrà en compte l’ordre d’inscripció per a la participació. El Cafè Virtual es farà cada quinze dies, el primer i tercer dimecres, de 16.00 a 17.30 hores, a partir del 16 de juny de 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.