cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

La UIB serà ambaixadora del clima

La Universitat de les Illes Balears (UIB) s'ha sumat a la iniciativa mundial dels 'Centres d'Educació Superior sobre l'estat d'emergència climàtica', en el marc de la Setmana Verda que se celebrarà entre el 5 i el 12 de juny.

La UIB ha explicat aquest dilluns que es comprometen a impulsar accions pel clima per aturar l'escalfament global i que ha firmat, juntament amb la resta d'institucions que formen part del Grup 9, un manifest en el qual asseguren que tenen «l'oportunitat de convertir-se en ambaixadors d'un canvi que no es pot ajornar més».

La Universitat ha detallat que el manifest també promou una investigació socialment responsable, valora les universitats com a laboratoris sostenibles i aposta per capacitar als futurs professionals de tots els àmbits a l'adaptació tecnològica i social en entorns incerts i canviants.

El manifest també té el propòsit de donar a conèixer la 'Nit Europea' de la investigació, que enguany es celebrarà el 24 de setembre a 370 ciutats europees.

Precisament, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UIB ha obtingut finançament de la UE pel projecte Green 9 Night (G9Night).

El projecte té com a fil conductor la sostenibilitat i el medi ambient, a més de tres dates assenyalades: la Setmana Verda, el Dia dels Oceans i la 'Nit Europea'.

El G9Night està organitzat per les universitats públiques de les Balears, Cantàbria, Castella-La Manxa, Extremadura, Oviedo, Saragossa, País Basc i Navarra, totes del Grup 9 d'institucions acadèmiques (G9).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.