algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

L'STEI valora positivament l'increment del nombre de docents, encara que creu que és «insuficient»

L'STEI Intersindical ha valorat positivament l'increment de 600 docents per al curs que ve, una proposta que va en la línia de les demandes del sindicat, però tot i això, creu que és «insuficient».

A més, ha expressat el seu desacord sobre la decisió de retornar a les ràtios prepandèmia. «Reduir a 1,2 metres la distància no ha de ser cap excusa», afirmen des del sindicat. I ha afegit que «S'haurien d'haver negociat primer les quotes, per saber si les ràtios del centre i l'horari dels docents».

L'STEI ha apostat perquè el curs 2021-2022 sigui de màxima presencialitat, sempre des del respecte a les indicacions de les autoritats sanitàries.

Així mateix, el sindicat ha reclamat mesures de conciliació efectives per a tota la societat: queno es torni a posar tot el pes de la conciliació damunt l'escola. I ha demanat també permisos retribuïts per als docents que hagin de quedar a casa a càrrec d'una criatura infectada.

El sindicat ha recordat que ara és el moment de programar mesures per a reduir l'estrès tèrmic delcurs passat. S'ha de renovar l'aire a les aules, però s'han d'adoptar les mesures perquè aquest curs no es passi fred a classe. A mitjà termini, cal planificar l'adquisició d'aparells de circulació forçada d'aire.

També ha exigit que la penetració dels Chromebooks a l'escola no incrementi la bretxa digital entre l'alumnat. Ha de ser l'Administració mateixa la que garanteixi l'accés a aquestes eines. Davant la possibilitat de reduir l'ús de la mascareta en espais exteriors, l'STEI Intersindical ha demanat que s'estudiï la possibilitat de no fer-les servir en l'etapa de primària en els centres educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.