cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

MÉS reclama «valentia» al Govern espanyol per a regular el preu del lloguer

El diputat de MÉS Joan Mas «Collet» ha reclamat al govern espanyol «valentia» per regular el preu del lloguer de l'habitatge. Segons el diputat ecosobiranista, cal afrontar l'emergència de l'habitatge que viuen molts municipis. Així, Mas ha recordat que el Govern del Pacte afronta des de la legislatura passada, una de les problemàtiques que més afecta i preocupa a la ciutadania. Una valentia, ha dit que, des de MES per Mallorca, «també li demanam al govern de l'Estat, ja que hi ha actuacions que són competència de l'Estat i necessàries per complementar les polítiques d'aquest govern».

D'una banda, "Collet", ha exigit afrontar la regulació del lloguer, «tenint en compte tots els paràmetres si, tant els drets dels propietaris com el dret a l'habitatge». A més ha reclamat «les eines necessàries perquè no es puguin dur a terme desnonaments, com a mínim fins a finals d'enguany».

D'aquesta manera, MÉS ha reclamat més implicació per part del govern estatal, un posicionament que contrasta amb l'acció del Govern que avui ha validat el Decret que permet millorar la gestió de les ajudes al lloguer. Un decret, que d'acord amb el diputat «també reforça jurídicament les diferents figures per tal que els grans tenidors no abusin de les famílies vulnerables, ni mantenguin habitatges buits especulant amb aquest bé tan preuat i necessari».

Segons el diputat «no ens podem permetre famílies vulnerables al carrer». De fet, el decret permetrà un major control sobre els grans tenidors per evitar l'especulació. L'objectiu final és ampliar el parc públic d'habitatge. En concret, en acabar la legislatura hi haurà més de 1.000 pisos nous dedicats al lloguer social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.