algo de nubes
  • Màx: 14.01°
  • Mín: 7.77°
14°

[VÍDEO] La presidenta de les Illes Balears, humiliada a Eivissa: comença a parlar en català, li criden «en español!» i canvia de llengua

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va patir una cas públic de discriminació per raó de llengua.

Va ser el passat dimecres, durant les celebracions per l'ascens de la U.D. Ibiza a la Segona Divisió. Quan Armengol va començar el seu discurs de felicitació a l'equip eivissenc per l'èxit esportiu, d'entre el públic es varen sentir crits de dos individus que cridaven 'en español!', la presidenta, visiblement contrariada va dir «un moment», va acabar la frase en català i va baratar la llengua i va passar a parlar en l'idioma que, de males maneres, se li havia exigit.

Cal recordar que segons la legislació vigent, els càrrecs públics de les Illes Balears, en exercici de les seves funcions, han de fer les seves intervencions públiques en català.

Sembla que ni Armengol, que ha amagat el cap sota l'ala cada vegada que hi ha hagut denuncies públiques de discriminacions a ciutadans de les Illes Balears pel fet de parlar en català, se'n salva de les actituds supremacistes.

Alguns mitjans espanyolistes han celebrat la discriminació patida per Francina Armengol:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

No sé pq però no se'm permet valorar els msg.
Què passa amb aquest dbalears.cat?
Podria ser una censura????

Valoració:3menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

No sé pq però no se'm permet valorar els msg.
Què passa amb aquest dbalears.cat?
Podria ser una censura????

Valoració:2menosmas
Per t, fa mes de 2 anys

es la U D IBIZA,un club eivissenc,o és un equip només de colonos???

Valoració:11menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Ben mirat, aquest és es tarannà de sa U.D. Ibiza, un engendre (i es qualificatiu no l'he inventat jo, ho vaig sentir d'uns jóvens antifeixistes d'Eivissa) concebut amb esperit d'obtenir-ho tot a qualsevol preu (cal notar que ha canviat amb molta facilitat d'entrenador, que fins i tot es darrers des planter cobren molt, que no sabem d'on vénen es sous an en Salvo i que es club ha set s'únic amb el Real Madrid que no ha necessitat un ERTO durant sa pandèmia), sense escrúpols, a lo fàcil, vaja. I a Balears, especialment a Eivissa, es supremacisme lingüístic castellano-espanyol és d'allò més fàcil que hi ha. I no només en qüestions lingüísitiques, si no mirau aquí: https://www.diariodeibiza.es/opinion/2020/09/17/patrocini-cool/1169752.html

Valoració:9menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-Quina manera de cagarse,... sempre ajupint el cap per part d`algúns politics nostres que auríen de donar exemple en defensa de la nostre llengua.

Valoració:19menosmas
Per l'estat colonial, fa mes de 2 anys

Som colònia espanyola. El lema que hauriem de predicar cada dia quan anem a fer la compra, a les converses entre els amicsi familiar, a les balconades i finestres, a les fires. Arreu difondre una frase tan senzilla com SOM COLÒNIA ESPANYOLA.

Valoració:11menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

L'ús de la llengua (catalana) no és rendible en vots per als partits polítics que s'autoanomenen d'esquerres. No sols no donen més vots sinó que en poden fer perdre, per això passen coses com aquesta. Els partits (que es diuen) d'esquerres i que tenen implantació a les illes, estan més interessats en donar preferència als temes socials i econòmics que als de la recuperació de la identitat lingüística i al foment de la llengua catalana. El poble dóna la cara defensant el català i enfrontant-se a les persones que el discriminen mentre la presidenta del psoe i del Govern claudica davant el primer que li exigeix que renunciï a parlar en català en una terra on es parla fa gairebé 800 anys. No van bé, no anam bé.

Valoració:11menosmas
Per Es Foraster, fa mes de 2 anys

'Balearium'... Segons tú 'la tropa panca esta que trina'. Jo et dic, que ets ases bramen. Notes sa diferència entre un i s'altre, o ets dels que bramen i no entenen res més? Per cert: es está, no esta. Mucho defender y presumir de español, y no sabéis ni hablarlo ni escribirlo.

Valoració:10menosmas
Per Estornell, fa mes de 2 anys

Si la presidenta no serveix per defensar els nostres drets, per què l'hem de mester?

Valoració:11menosmas
Per Meriadoch, fa mes de 2 anys

Enlloc de fer pinya els catalanoparlants de les Illes ens criticam entre noltros, anam bé… els hi donam la feina feta. I compartint videos de la ultradreta ho arrodonim.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente