algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Una infermera del PAC de Binissalem diu a un pacient: «si no hablas español no te atiendo» i «mallorquín cerrado de mente, la madre que te parió»

Aquest dimarts, sobre les 12 del migdia, s'ha produït un nou cas greu de discriminació per raó d'opció lingüística al PAC de Binissalem-Raiguer.

D.V.G. ha hagut de passar un mal tràngol quan ha anat al Centre de Salut de Binissalem i la infermera que l'havia d'atendre s'ha negat a fer-ho i li ha dit «así no. Si no me hablas en español no te atiendo». Aleshores, el pacient ha partit del local i, segons ha explicat, la infermera l'ha seguit i li ha dit, davant alguns testimonis, que és un «mallorquín cerrado de mente» i ha reblat l'eixabuc amb un «La madre que te parió!».

D.V.G. ha explicat a dBalears que s'ha limitat a contestar a la infermera que és una maleducada i també ha explicat que «ha demostrat poca professionalitat, perquè ha estat una estona per atendre missatges d'àudio abans de demanar-me què volia».

dBalears ha pogut contrastar els fets i coneix el nom de la infermera que correspon a les inicials de T.D.

D.V.G. ha presentat la pertinent reclamació davant la Conselleria de Salut i ho farà també davant la Bústia dels Drets de l'OCB i de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

A part de la mala educació,se li veuan les plomes; d'entrada,no es espanyol,el idioma es el castellà,art. 3 de la c.e..; segur que du una mascareta verda,amb la bandera de la seva espanya,i a son sant joan,ni al moll, li posarán cap pega,per entornarse, i poder parlar sempra el castellá,no cal que sofresqui,a casa nostra,per escoltar la nostra llengua.

Valoració:4menosmas
Per Ultimomono, fa mes de 2 anys

A Balears hi ha una llengua cooficial que és el català. Aquesta gentussa ha vingut de l'Espanya profunda voluntariament a buscar feina. Si no volien res del català haver-se quedat a casa seva. Nosaltres si anem a treballar a Castella no insultem als que parlen la seva llengua.

Valoració:3menosmas
Per He dicho, fa mes de 2 anys

ells sí que està tancada al 100 x 100,
Y tú al 1000x1000 jajajajajaj



Resulta que no nos vamos a la meseta,llamada peninsula para la gente estudiada jajajj porque aquí tenemos trabajo sin necesidad de hablar vuestro mallorquín-cátala tan amado jajajajajaj
Para nosotros vuestro querido forastero ya suena lindo a nuestros oídos porque es piropo de vuestra boca jjajajajaja

Valoració:-6menosmas
Per Pepita, fa mes de 2 anys

Ells si que son tancats! Tancats i dolents.,
Incapaz de aprender vuestra lengua no, simplemente no nos obligan a aprenderla por fortuna nuestra y es por eso que tenemos trabajo sin necesidad de aprenderlo 😜
Si tienes quejas habla con Armengol

Valoració:2menosmas
Per Pepita, fa mes de 2 anys

,,,,,
Pues esa gente que según tú estaba allí donde está que no pronuncia 😝😜

Valoració:-3menosmas
Per Pepita, fa mes de 2 anys

Eh? Hablo en castellano porque es la lengua de España y te guste o no Mallorca está en España así que continuaré hblando en español castellano.. el catalán para Cataluña 😜

Valoració:-5menosmas
Per Bernat, fa mes de 2 anys

En aquest apartat de comentaris alguns es burlen de les faltes d'ortografia en espanyol que hi ha a l'escrit. Jo sempre que escric en espanyol no hi pos cap accent ni un. En cap text legal diu que l'espanyol s'hagi d'escriure sense faltes d'ortografia.

Valoració:0menosmas
Per paternalista, fa mes de 2 anys

A Balears fins i tot Menorcaparleu més alemany que català!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valoració:0menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

LA CAMPAÑA RENEGATUS DANDUS LA TABARRUS

Valoració:-1menosmas
Per nufe, fa mes de 2 anys

ablase

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente