nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Les Balears crearan un centre de formació per a directius escolars

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns la creació del Centre de Formació, Innovació i Investigació per l'exercici de la Direcció Escolar de les Balears, amb el qual vol promoure una actualització permanent de les assignatures relacionades amb la direcció dels centres educatius.

Des de la Conselleria d'Educació i Formació Professional han recordat que la formació inicial dels docents és de caràcter essencialment pedagògic i des del 2014, les persones que volen optar al càrrec de director d'un centre educatiu públic, i no disposen de cap formació específica, han de fer un curs.

L'objectiu del nou centre és «anar més enllà de la convocatòria de cursos existents». Oferirà una formació diversa i actualitzada que ajudarà als directors a compaginar la responsabilitat institucional de la gestió del centre amb l'organització, la gestió administrativa, la gestió de recursos i el lideratge i la dinamització pedagògica.

El centre també oferirà formació per tots els membres dels equips directius dels centres, com els secretaris i caps d'estudis.

L'equip pedagògic d'aquest nou centre haurà d'estar format, inicialment, per un director i dos assessors de formació que s'ubicaran de moment a les dependències de l'edifici que comparteixen actualment el CEP de Palma, Jaume Cañellas Mut, i el CEP IBSTEAM.

Aquest nou centre tendrà autonomia de gestió econòmica i quedarà adscrit a la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Endavant, fa mes de 2 anys

Un altre organisme impulsor del 'pedagogisme' imperant? És terrible però què es pot esperar d'un conseller pedàgog? La resposta és clara: la burocràcia i la destrucció, cada vegada més, del coneixement sustituït per les bajanades del 'aprendre a aprendre...'

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente