nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Més de 200 alcudiencs reten un emotiu homenatge a Antoni Maria Ques

183797

Aquest dissabte s'ha fer a l'Auditori d'Alcúdia l'acte de reconeixement i memòria a Antoni Maria Ques, organitzat per l'Obra Cultural Balear d'Alcúdia i que ha comptat amb l'assistència de més de 200 persones.

La historiadora, Lina Moner, i l'investigador, Joan Juan Saurina, han fet els parlaments i han repassat la vida de Ques.

Posteriorment, Biel Majoral i Mateu Matas 'Xurí' han protagonitzat un emotiu concert dedicat al polític i empresari alcudienc afusellat pels feixistes el febrer de 1937.

Un alcudienc il·lustre

Antoni Maria Ques Ventayol 'Torró'(Alcúdia 1889-Palma 1937) va ser un polític republicà i empresari alcudienc.

Posseïa una important fortuna i va esser accionista de la Companyia Transmediterrània i apoderat de la Banca March. Tengué negocis a mitges amb Joan March, el pare del qual ja estava associat al seu pare. Pregonà el pacifisme i fou capdavanter del Rotary Club que comprà la casa de Juníper Serra a Petra (Mallorca).

Milità en el Partit Liberal de Joan March i Ordinas, però evolucionà cap al republicanisme. El 1934, fou un dels fundadors d'Esquerra Republicana Balear i ocupà el càrrec de comptador en el comitè executiu d'aquest partit. A més, lliurà importants quantitats de doblers a ERB. Fou detengut quan s'inicià la Guerra Civil i va ser condemnat a mort per un Consell de Guerra. Va ser afusellat, juntament amb Emili Darder, Alexandre Jaume Rosselló i Antoni Mateu, el 24 de febrer de 1937 en el cementeri de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.