algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

El Consell de Menorca posa en marxa un servei d'atenció a les persones LGTBI

El Consell de Menorca ha presentat aquest dijous el projecte per a l'atenció integral de les persones que sofreixin, hagin patit o estiguin en risc de sofrir discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere s'autoidentifiquin o no com a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals o 'queer'.

La presidenta de l'administració insular, Susana Mora, ha destacat que es tracta del primer servei de Balears amb personal propi. Això garanteix la seva «continuïtat i consolidació», ha manifestat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és proporcionar atenció social i psicològica i assessorament jurídic personalitzat amb la finalitat de millorar la situació de les persones que ho necessitin.

En aquest punt, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent ha explicat que el servei inclou una àrea d'acolliment i informació i una àrea d'atenció social, que ajuda en cas de tenir dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques a conseqüència de la LGTBfobia.

També hi ha una àrea d'atenció psicològica, tant per a les persones LGTBI, com per als seus familiars, especialment destinat a assumir la mateixa orientació sexual i identitat de gènere i desenvolupar un estil d'afrontament actiu que ajudi a enfrontar-se a l'estigma social.

Per part seva, l'àrea d'atenció jurídica oferirà informació i assessorament sobre qüestions relacionades amb el matrimoni igualitari, discriminació en qualsevol àmbit per raó d'orientació sexual o identitat de gènere, delictes d'odi i agressions, així com assistència a sol·licitants d'asil o refugi.

Finalment, l'àrea comunitària està destinada a intervenir en el conjunt de la societat a través de campanyes informatives i de sensibilització, així com formació.

Torrent ha remarcat que «dotar uns serveis públics que treballin per a materialitzar mesures de prevenció i intervenció en situacions de discriminació ha estat un dels principals objectius de la posada en marxa d'aquest servei».

«És fonamental comptar a Menorca amb un servei que garanteixi els drets de les persones LGTBI i els ofereixi l'atenció i l'assessorament necessari durant les diferents etapes de la seva vida i circumstàncies personals», ha conclòs la presidenta del Consell de Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.