algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

Noguera: «No podem deixar que altres territoris ens arrosseguin pel camí de la irresponsabilitat»

El coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha assenyalat que «no podem deixar que altres territoris ens arrosseguin pel camí de la irresponsabilitat». Així ha reclamat «més sobirania» per «no pagar per aquells territoris que no han fet la feina». Segons Noguera, l'estratègia de contenció del virus i la priorització de la salut per part del Govern de les Balears no pot quedar en no res «davant la manca de valentia per part del govern espanyol que ha estat incapaç de plantar cara a les polítiques neoliberals impulsades a alguns territoris».

Per altra banda, Annabel Riveras, membre de l'executiva ha recordat que el sector turístic va més enllà de les grans cadenes hoteleres i que per reactivar l'economia cal, «aprofitant que som unes illes, seguir demanant PCR als nostres ports i aeroports i apostar pel passaport sanitari». Amb tot, Riveras ha insistit que, ara per ara, «el més important és augmentar el ritme de vacunacions».

Noguera també ha exigit a la ministra espanyola de Turisme que negociï amb les autoritats britàniques eximir a les Balears dels territoris vetats als seus ciutadans per mor de les restriccions. De fet, el Regne Unit distingirà als diferents països en funció de la prevalença de la Covid-19, amb criteris que mantenen l'obligatorietat de realitzar-se proves abans i després d'arribar a territori britànic en qualsevol dels casos. Segons Noguera, «el govern espanyol ha de negociar que les Balears computin de manera separada atenent a què el percentatge d'altres comunitats ens afecta negativament». Així ha recordat que a les Balears «tenim la mateixa xifra que Portugal, un país sense restriccions de mobilitat amb el Regne Unit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.