algo de nubes
  • Màx: 19.64°
  • Mín: 12.82°
20°

Les obres públiques reservaran un 10% del pressupost per a la integració paisatgística

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha assistit aquest dimarts a l'assemblea de l'Observatori del Paisatge, on ha exposat que una de les propostes per a 2021 i 2022 és que totes les obres d'infraestructures i equipaments en sòl rústic de la institució reservin un 10% del seu pressupost a la integració paisatgística.

«És una bona iniciativa, ja que una de les nostres obligacions és mantenir i millorar el patrimoni, que és un dels atractius principals per als nostres visitants i també és important per a la nostra qualitat de vida quotidiana; tampoc hem oblidat que forma part de la nostra identitat, que hem de preservar», ha assenyalat la presidenta.

Cladera també ha remarcat que l'Observatori és una eina elemental en el desenvolupament de dues iniciatives legislatives impulsades pel Consell de Mallorca: la Llei de la Serra de Tramuntana i la Llei del paisatge. Precisament, en la reunió d'aquest dimarts s'ha debatut el document que serveix per a iniciar el procés participatiu de la Llei de la Serra.

Per part seva, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha destacat que enguany i l'any vinent es durà a terme un projecte d'integració paisatgística d'elements patrimonials en el torrent Gros, situat al voltant de la barriada del Molinar. També es preveu crear un inventari i la catalogació de les construccions de pedra en sec i el Pla Territorial de Mallorca pretén desenvolupar el Conveni Europeu del Paisatge.

Altres propostes planificades per l'Observatori són la creació de la ruta dels fars o la supressió de tanques i altres elements publicitaris arran de les carreteres.

El pla d'actuació també preveu crear l'arxiu fotogràfic, elaborar una guia de bones pràctiques d'integració paisatgística de les construccions agràries, posar en marxa un pla especial de la ruta cultural del sistema hidràulic de Palma o crear trams d'observació del paisatge singular en les rutes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.