algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Ben Amics posa en marxa el SOIS LGTBI+, un servei integral per a la gent jove LGTBI de les Balears

183597

L'associació Ben Amics ha posat en marxa el SOIS LGTBI+ (Servei d'Orientació, Informació i Sensibilització), un servei pioner que treballa la diversitat sexual i de gènere de forma transversal i que està orientat a la gent jove, les seves famílies i professionals de les Illes Balears. Es tracta d'una iniciativa per atendre la joventut LGTBI des de diferents àrees: l'educativa, la d'oci i temps lliure i la social.

Ben Amics considera l'àmbit educatiu com un espai clau per a l'avenç social en els drets de les persones LGTBI, per això l'educació és un dels seus eixos principals d'intervenció. Durant l'any passat va continuar amb el projecte Xarxa Educa que ha aglutinat les formacions en centres educatius, les trobades joves i l'assessorament a professorat i famílies, tot això al costat de accions de sensibilització i informació sobre diversitat afectiu sexual i col·lectiu LGTBI.

A causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19, s'ha posat en marxa la modalitat en línia que ha permès continuar amb l'oferta d'activitats. Malgrat ser un any excepcional, s'ha aconseguit un abast total de 1.200 persones beneficiàries directes arreu de les Illes, encara que amb més presència a Mallorca i Menorca.

Així mateix, des de Ben Amics s'ha observat un augment de casos de persones joves LGTBI que necessitaven espais d'oci entre iguals, així com atenció o suport psicològic a conseqüència del confinament i de les restriccions que impedeixen els espais de socialització. És important recordar que moltes persones LGTBI no compten amb una llar que respecti la diversitat sexual i de gènere, el que, en molts casos, implica una major necessitat d'espais entre iguals.

Davant d'aquesta situació, l'entitat ha decidit posar en marxa el SOIS joves LGTBI + que recull els tres eixos que són indispensables per a oferir una atenció integral a la joventut LGTBI: educació, oci i atenció social o suport psicològic.

En el que va d'any s'han realitzat des d'aquest servei més de 60 tallers i formacions a professorat, s'ha atès més de 20 persones entre joves LGTBI, famílies i professionals, i s'han realitzat 6 trobades joves d'oci i temps lliure.

Per a contactar amb el servei podeu telefonar o enviar un WhatsApp al 685 65 41 42 o enviar un correu electrònic a sois@benamics.com.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.