cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

El Govern aprova d'urgència mantenir el toc de queda a les Balears perquè el TSJIB es pronunciï

El Consell de Govern extraordinari d'aquest dimecres ha aprovat mantenir diverses mesures per a contenir l'expansió del coronavirus, que fins ara estan emmarcades en l'estat d'alarma decretat pel Govern espanyol i que decaurà a partir de les 00.00 hores de diumenge que ve.

Segons ha informat l'Executiu, l'Advocacia de la Comunitat Autònoma ja ha presentat aquest acord davant la Sala Contenciosa Administrativa de Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) per a l'autorització o ratificació de les mesures que es contenen, després que el TSJIB hagi declarat aquest dimecres inadmissible la petició del Govern per a una autorització de mesures sanitàries a partir del 9 de maig, pel fet que es tracta d'un conjunt de simples propostes i no de mesures ja adoptades.

En concret, les mesures aprovades pel Consell de Govern extraordinari cerquen prevenir i contenir la pandèmia ocasionada per la Covid-19 entre els dies 9 i 23 de maig de 2021. Així, preveu limitar els desplaçaments i la circulació per vies públiques entre les 23.00 i les 06.00 hores -només estarien permesos aquells que es duguin a terme per causes essencials- i els controls per a l'entrada a les Balears.

D'aquesta manera, les persones procedents d'altres comunitats o ciutats autònomes que pretenguin entrar a les Balears, s'han de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si s'escau, a un control sanitari. Així mateix, sempre que hagin superat les 72 hores fora de les Balears, han de presentar una PDIA per SARS-CoV-2 amb resultat negatiu o sotmetre's a un test d'antígens a l'arribada a les Balears, fer-se una PCR en les següents 48 hores o mantenir una quarantena de deu dies. Aquestes proves són sufragades per les Balears en el cas dels residents o de les persones que viatgin amb causa justificada, i pels mateixos passatgers si no es desplacen per un dels motius recollits en l'acord.

D'altra banda, únicament es poden dur a terme reunions i trobades familiars i socials d'un màxim de sis persones a l'interior o a l'exterior, tant en espais públics, com privats. A l'interior únicament es poden realitzar reunions, com a màxim, de dos nuclis de convivència, tot i que no estan incloses en aquesta limitació les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives o culturals.

Finalment, l'acord estableix limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte. Així, no es pot superar el 50 per cent de la capacitat i s'ha d'assegurar la distància de com a mínim un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.