lluvia ligera
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

UOB Ensenyament denuncia un nomenament suposadament irregular per part del conseller Martí March

La Unió Obrera Balear (UOB) ha denunciat el nomenament suposadament irregular per part de Martí March de la nova cap del Departament d'Inspecció Educativa, Camila Tudurí.

Segons la UOB, el procediment pel nomenament de la nova cap d'Inspecció Educativa es va organitzar durant els darrers dies lectius abans de l'inici de les vacances escolars de Pasqua. De fet, la notícia va ser anunciada a «bombo i platerets» per la mateixa Conselleria d'Educació dia 9 d'abril durant les vacances de Pasqua.

Des del sindicat apunten que «ens va sobtar que el nomenament d'aquesta persona es produís arran d'un decret publicat a correcuita després de la jubilació forçosa per límit d'edat de l'anterior cap d'Inspecció Educativa, Antoni Arbós Grimalt i que, bàsicament, el que fa és rebaixar el requisit d'antiguitat per ocupar aquest càrrec». El requisit ha passat de 5 a 3 anys d'antiguitat necessària per a ocupar-lo i que ara sí, complia la nova cap d'Inspecció Educativa.

Es tracta del Decret 20/2021, de 29 de març, de modificació del Decret 36/2001, de 9 de març, pel qual es regula la Inspecció Educativa en l'àmbit de l'ensenyament no universitari.

Seguint el fil d'aquest nomenament, la UOB Ensenyament, planteja 3 interrogants:

1. El Decret 20/2021 va ser considerat pel Consell de Govern dia 29 de març i publicat al BOIB l'endemà mateix, dia 30 de març, sense haver estat sotmès a cap tràmit d'audiència i d'informació pública ni haver rebut cap informe ni dictamen.
S'ha seguit el procediment establert per a la publicació d'un decret d'aquestes característiques?

2. El càrrec de cap de departament és un càrrec funcionarial de lliure designació que per tal de garantir la pública concurrència ha de ser objecte de convocatòria pública d'acord els articles 28 i 29 del Decret 33/1994, de 28 de març, pel qual s'aprova el Reglament de proveïment de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
S'ha publicat convocatòria per ocupar aquest càrrec?

3. Tot i que ja ha passat prop d'un mes des que es va anunciar el nomenament, avui encara no s'ha publicat, com correspon, en el BOIB.

Des d'UOB Ensenyament s'oposen a «qualsevol utilització política del cos d'Inspecció Educativa». Per aquest motiu, asseguren que «seguirem investigant i demanant explicacions a les autoritats pertinents a fi d'aclarir les nostres sospites».

També han afegit que «Els nostres serveis jurídics segueixen treballant en el cas i no descartam emprendre accions legals si es veuen indicis fonamentats d'irregularitats al voltant d'aquest nomenament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquesta sí que és bona, fa mes de 2 anys

El nomenament de la direcció de la Inspecció educativa, cos encarregat entre altres del compliment normatiu, no passa un mínim test de compliment normatiu i de transparència. Magnífic! Amb quina autoritat podrà dur a terme la seva funció?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente