algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

L’STEI exigeix que el nombre de docents per al 2021/22 sigui, com a mínim, el del curs actual

L'STEI Intersindical fa anys que sol·licita que s’augmentin les plantilles de docents. Aquest increment permetria «reduir-ne les ràtios així com augmentar les hores de suport per a millorar l'Atenció a la Diversitat i als alumnes amb NESE», apunta el sindicat.

Per a tot això és necessari que es consolidi la contractació d’aquestes places Covid. «Si bé ha estat una mesura forçada per la situació pandemicosanitària, no hi ha dubte que han funcionat prou bé i que els resultats acadèmics estan demostrant la postura que l’STEI ha defensat als darrers anys. Amb més docents i ràtios no tan elevades es pot millorar la qualitat de l'ensenyament públic. Per això no podem permetre'ns fer ni una passa enrere ara en un aspecte tan crucial. Més quan tant el Govern com la comunitat educativa i tota la societat illenca en general han pogut comprovar de primera mà, experimentalment i sense el menor indici de dubte, que l’experiència ha reeixit bé», han explicat.

No obstant això, l'STEI remarca que «segons les notícies i els inputs que ens arriben des de diferents fonts, tot sembla indicar que el Govern no té la intenció de mantenir les quotes actuals durant el pròxim curs 2021/22. En aquest cas, ens veuríem abocats a la situació prèvia al brot de la Covid-19 amb unes ràtios excessivament elevades i uns resultats acadèmics francament millorables».

Per a l'STEI, «en cap cas podem romandre impassibles». Apunten que cal augmentar les plantilles del curs 2020/21 i consolidar totes les places Covid. A més, reclamen recuperar i millorar les mesures de suport i Atenció a la Diversitat, els especialistes de Primària i la reducció lectiva del professorat de Secundària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.