algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

La Xarxa Vives d'Universitats celebra la lliga de debat, centrada en el sistema educatiu actual

Estudiants de 14 universitats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears participen entre aquest dimarts 27 i el divendres 7 de maig en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d'Universitats, enguany centrada en si el sistema educatiu actual garanteix el progrés de les persones.

Al llarg de la competició han de defensar tant la posició a favor com en contra sobre la mateixa qüestió. Durant els tres primers dies té lloc la fase eliminatòria, seguida per les semifinals el dimecres 5 i la final el divendres 7 de maig entre els dos millors equips.

Per primera vegada, la competició d'oratòria es desenvolupa en format virtual. Els equips estan formats entre dos i sis estudiants, a més del capità, i els debats tenen una durada d 16 minuts com a màxim, avança la xarxa universitària en un comunicat.

Enguany participen les universitats d'Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Illes Balears, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d'Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, València i Vic-Central de Catalunya.

Les branques de coneixement de les quals provenen són: Ciències Socials i Jurídiques (71%), Enginyeries i Arquitectura (12%), Arts i Humanitats (11%) i Ciències de la vida (6%). Quant al sexe, el 55% són dones i el 45% homes.

Durant els últims mesos, els participants de la lliga s'han documentat sobre el tema de debat per a dominar-lo i preparar tesis sòlides. També han tractat de millorar habilitats comunicatives com la fluïdesa, la capacitat d'improvisació o l'expressió no verbal, criteris clau que el jurat tindrà en compte en valorar els enfrontaments dialèctics.

Atès el format d'aquesta edició, els estudiants van tenir l'oportunitat de formar-se en oratòria digital el 17 març, mitjançant un taller Fòrum Vives impartit per Fani Gran. La guionista, escriptora i professora de comunicació va centrar la sessió en les eines i estratègies necessàries per a desenvolupar amb èxit un discurs públic i oral en l'entorn digital. En concret, va posar l'accent en aspectes com el context i l'entorn de la comunicació en línia, la gestió de les emocions i la marca personal, les particularitats de l'oratòria en canals digitals, la comunicació no verbal o la prevenció de riscos del directe.

Aquesta lliga és una competició dialèctica entre equips d'universitaris sobre un tema polèmic i d'actualitat. Des de 2005 fomenta l'ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l'anàlisi crítica i l'argumentació. Compta amb el suport dels governs autonòmics de Catalunya i la Comunitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.