algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Uns 300 vehicles reivindiquen a Palma l'equiparació salarial dels empleats públics balears amb els de la resta de l'Estat

Uns 300 vehicles reivindiquen a Palma l'equiparació salarial dels empleats públics. | E.P.

Uns 300 vehicles, segons la Plataforma per la Igualtat dels Serveis Públics (Unisep), han participat aquest dissabte des de les 11.30 hores en una manifestació motoritzada que ha estat organitzada per a reivindicar l'equiparació salarial dels empleats públics a les Balears amb els de la resta de l'Estat.

Segons ha informat el president de Simebal i portaveu d'Unisep, Miguel Lázaro, en declaracions als mitjans de comunicació, «aquesta manifestació motoritzada té com a objectiu defensar els drets d'1,2 milions de famílies de les Balears a tenir una igualtat i qualitat en els serveis públics; així com reivindicar davant el Govern i el Govern central que s'incentivi els seus professionals i s'equipari la indemnització per residència, tal com ocorre a Canàries».

«No pot ser que hi hagi ciutadans de primera i de segona, sobretot en una comunitat autònoma com les Balears, vinculada al turisme d'excel·lència, per al qual es necessita sostenibilitat i seguretat», ha afegit Lázaro, qui ha lamentat «el maltractament que sofreixen 52.000 professionals dels àmbits descrits». «Si la indemnització per residència funciona a Canàries, per què no a les Balears?, que ens tractin igual», ha posat l'accent.

Per part seva, el president d'ANPE Balears i també portaveu d'Unisep, Víctor Villatoro, ha explicat als mitjans de comunicació que aquesta manifestació motoritzada s'ha organitzat «per a donar un toc d'atenció quant a la necessitat de millorar els serveis públics de les Balears».

«Tot el funcionariat en general ha fet un pas endavant en la pandèmia malgrat uns serveis públics afeblits per aquesta», ha emfatitzat Villatoro, qui ha assegurat que «aquest col·lectiu vol donar un servei públic de qualitat, però és complicat perquè molts professionals marxen davant el cost que suposa la insularitat i això no hauria de ser així».

Per això, ha tornat a exigir l'equiparació salarial «homogènia» dels empleats públics a tot l'Estat. «No pot ser que la indemnització per residència a les Balears, en el cas dels docents, sigui de 92 euros a Mallorca i 112 en la resta d'illes, mentre a Canàries la retribució ascendeix a 538 euros».

Amb l'objectiu de traslladar al Govern i al Govern espanyol totes aquestes reivindicacions, els 300 vehicles participants en la manifestació motoritzada, que s'han vestit amb globus de colors i plàtans inflables a manera de metàfora, han fet sonar les seves botzines. El recorregut de la manifestació ha transcorregut per alguns dels principals carrers de Palma, com ara Avingudes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.