nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Consell de Mallorca abona altres 1,7 milions d'euros als sectors econòmics afectats per la crisi de la Covid-19

Imatge de la façana del Consell de Mallorca. | Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha abonat aquesta setmana, a través de Fundació Mallorca Turisme, altres 1,7 milions d'euros als sectors econòmics de l'illa afectats per la crisi de la Covid-19.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte, aquesta setmana ha abonat 1.784.500 euros d'ajudes directes a establiments, empreses i autònoms dels sectors de restauració, cultura, distribució majorista, discoteques, gimnasos, organització d'esdeveniments, firaires i balnearis.

Amb aquests pagaments, la institució insular ja ha abonat 22.478.500 euros en ajudes per a compensar la situació econòmica complicada que ha deixat la pandèmia en les empreses de l'illa. En total, ja s'han pagat 10.521 sol·licituds.

Des de desembre de 2020, el Consell ha tret diverses convocatòries d'ajudes per un total de 26 milions d'euros. Per a la institució, cal destacar l'agilitat aconseguida en el pagament de les ajudes, que segons ha apuntat es pot comprovar en els abonaments al sector de restauració, on pràcticament el 100% de les persones sol·licitants ja han cobrat (19.684.000 euros d'un total de 20 milions que s'han destinat). I també ha destacat que ja s'han pagat el 100% de les ajudes directes a empreses i treballadors autònoms de la cultura (400.000 euros).

El mes de gener, ha recordat la institució insular, es va crear una oficina específica dins de la Fundació Mallorca Turisme per a gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible totes aquestes ajudes destinades a contribuir a pal·liar la situació generada. Aquesta tramitació es fa a través de la web d'Ajuts Mallorca.

Aquesta oficina ha avançat així mateix, també servirà per a gestionar part de les ajudes al teixit empresarial municipal que financen el Consell, el Govern i els ajuntaments de Mallorca. En global, aquestes ajudes suposaran una inversió mínima de 22 milions d'euros, que també revertiran en el teixit empresarial i comercial de cada municipi en compensació pels greuges econòmics causats per la pandèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.