muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
12°

L’IMAS posa en marxa el programa 'Xerra’m de tu' per a fomentar l’envelliment actiu de la gent gran

183005

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha presidit aquest dijous a Mancor de la Vall, junt al director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin, i el batle del municipi, Guillem Villalonga, l’acte de presentació del nou projecte 'Xerra’m de tu'. Una iniciativa impulsada per l’Equip de Vellesa i Família (EVIF) de l’IMAS, que té com a objectiu exercitar les habilitats cognitives de la gent gran mitjançant el record de la pròpia història de vida i en prevenen així el deteriorament cognitiu.

'Xerra’m de tu' és un projecte pilot que s’estendrà en pròximes dates i de manera progressiva als 59 municipis i llogarets on es duen a terme els tallers de memòria de l’IMAS. Es presenta en format quadern o llibret d’exercicis on els usuaris han d’anar explicant capítols i records de la seva vida, dirigits i supervisats per l’equip de psicòlegs, pedagogs, educadors i treballadors socials que formen l’equip de l’EVIF. Aquest projecte entrena la ment treballant el llenguatge, l’escriptura, la lectura, el dibuix, el càlcul i la concentració, afavorint l’envelliment actiu i reforçant l’autoestima, fent sentir a aquestes persones que són úniques i irrepetibles.

El conseller De Juan s’ha mostrat confiat en l’èxit del projecte, que va néixer «per a donar resposta a les noves necessitats sorgides arran del confinament, que va provocar una situació de solitud i tristesa especialment entre la gent gran. Des de l’EVIF es varen adonar de la «necessitat d’adaptar-se a la nova situació, i cercar vincles i eines d’estimulació cognitiva nous per al col·lectiu de la gent gran».

'Xerram de tu' és una eina dirigida als més de 1.500 usuaris dels Tallers de Memòria que imparteix l’EVIF arreu de l’illa i que just aquesta setmana han reprès les classes presencials suspeses per mor del confinament. Una etapa que ha estat dura i difícil sobretot per les persones grans però que l’equip de professionals d’aquesta àrea ha sabut minimitzar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.