algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El batle de Capdepera envia una carta a Marlaska perquè s'esclareixi l'actuació de la Guàrdia Civil: «Aina Calvo es va riure de la petició d'investigar els fets»

182949

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha enviat aquest dimarts un escrit dirigit al ministre espanyol de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en el qual sol·licita investigar l'actuació de la Guàrdia Civil i l'aclariment dels fets ocorreguts des del passat 2 d'abril, quan es va produir una agressió a agents locals a Cala Rajada.

El text també està dirigit a la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, i al Defensor el Poble, Francisco M. Fernández Marugán.

En l'escrit, el batle exposa els fets ocorreguts el passat Divendres Sant, 2 d'abril, quan va tenir lloc una agressió a dos membres de la Policia Local de Capdepera, a conseqüència de la qual aquests agents varen patir lesions que a dia d'avui encara no s'han curat i romanen de baixa laboral.

«Donada la superioritat numèrica dels atacants no es va poder en aquest moment procedir a la detenció dels agressors, redactant posteriorment el corresponent informe dels fets a l'efecte de donar inici al preceptiu atestat policial per en primer lloc investigar els fets i, procedir després a la detenció dels possibles autors», assenyala el batle, qui afegeix que es va traslladar aquesta informació a la Guàrdia Civil d'Artà.

Fernández considera que, des del dia dels fets fins al dia 5 d'abril de 2021, la compareixença dels presumptes agressors «es va dilatar molt en el temps». «En cap moment anterior varen ser detenguts, sinó que, com ja s'ha dit, el lliurament va ser voluntari», assenyala.

«Posteriorment, un pic finalitzades les diligències instruïdes amb aquest motiu els
investigats, en qualitat de detenguts, varen ser posats a disposició judicial per a la celebració d'un judici ràpid, per un possible delicte lleu, la qual cosa també resulta peculiar si atenem a les imatges gravades in situ al lloc dels fets», remarca el batle en l'escrit.

Així, el batle apunta que els fets descrits «podrien ser constitutius de faltes disciplinàries per part del Cos de la Guàrdia Civil», pel que demana la pràctica d'una informació reservada per a «l'esclariment dels fets, i, en cas d'observar-se irregularitats, la determinació dels seus presumptes responsables i la procedència d'iniciar o no el procediment sancionador».

Cal recordar que, el passat 14 d'abril, el batle va afirmar que hi havia indicis que l'actuació de la Guàrdia Civil «no va ser la correcta». «Hi hauria d'haver actuat d'una altra manera», va afirmar, per després detallar que les actuacions s'haurien d'haver realitzat el mateix dia de l'agressió.

Aina Calvo es va riure de la petició

El batle de Capdepera indica en l'escrit que, el passat 14 d'abril, durant una reunió amb la delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, i el coronel de la Guàrdia Civil de les Balears, aquest darrer es va reafirmar en la seva versió dels fets.

«En aquesta reunió, el Coronel de la Guàrdia Civil es reafirma en la seva versió dels fets, la qual no coincideix en absolut amb el viscut pels agents de la Policia de Capdepera i aquest consistori. Interpel·lada la Delegada del Govern perquè obrís una recerca per tal de revisar els fets, igual que es faria amb qualsevol tràmit administratiu, amb una revisió d'ofici, la Sra. Calvo es va riure de la petició, per trobar-la absurda».

Carta de Rafel Fernández, batle de Capdepera, a Fernando Grande-Marlaska by Redacció Ona on Scribd

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Com hauria actuat sa guàrdia civil de ser es agredits membres des seu propi cos, igual o diferent?

Valoració:2menosmas
Per Calba, calba..., fa mes de 3 anys

Què té de bo na Calvo?
No té un pèl de beneita? Tampoc de llesta!

Valoració:2menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 3 anys

Com a batlesa de Palma va ser horrorosa. I com a delegada del Govern estatal, que no ha de decidir res i només ha de ser educada, i escoltar, ha demostrat que no sap fer ni de missatgera.
Esper que aquest pic no li surti tan bé fer la pilota.

Valoració:4menosmas
Per Fora, fa mes de 3 anys

Na Aina Calvo té sa mentalitat des esclaus. Sí amo, sí bwana. Quina personalitat més inoportuna.
Que dimiteixi, no li queda ni un mínim de dignitat, ni de legalitat.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente