muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

L'STEI qualifica de «vergonya» els extres de productivitat del personal que gestionarà els ajuts de la Covid-19

L'STEI Intersindical ha qualificat aquest dijous de «vergonya» els extres de productivitat del personal que s'encarregarà de la gestió dels ajuts de la Covid-19, denunciant que el que es necessiten són «mans per a tramitar tots expedients».

L'STEI ha recordat que el decret llei 3/2021 aprovat aquest mes preveu que el personal que treballi en la gestió dels fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del REACT-EU pugui percebre retribucions variables vinculades amb el grau de compliment dels objectius o resultats dels projectes.

Segons el sindicat, amb aquesta mesura, el Govern «obre la porta a engreixar encara més el sou de les cinc persones que s'encarregaran de les unitats en què s'estructura l'Oficina de Planificació i Coordinació d'Inversions Estratègiques».

A més, ressalten que es preveu que aquests cinc departaments puguin ser ocupats per «personal funcionari en llocs de naturalesa directiva o personal directiu professional».

Amb això, ha criticat l'STEI, «s'equipés el personal directiu professional (no funcionari) els departaments de l'Administració de la CAIB i funcions que haurien de ser desenvolupades per personal funcionari, podran ser dutes a terme per gent contractada que no provingui de l'Administració».

En aquest context, el sindicat avisa que amb els plusos per a productivitat aquest personal podria aconseguir «un sou anual superior al dels alts càrrecs del Govern». El sindicat ha reconegut que els ajuts incrementaran el treball en l'Administració, però «el que faran falta seran mans per a tramitar tots aquests expedients». Per aquest motiu, el sindicat ha demanat al Govern que «es posi les piles i o contracti gent per a aplacar l'increment del volum de treball».

«El Govern, que no ha trobat la manera de fer efectiu l'increment obligat del 2,9% del sou repartit en dos exercicis, sí ha trobat la manera de ser generós amb aquests llocs de treball tan especials», ha conclòs l'STEI.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.