nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Ordenen l'ingrés a presó al policia local condemnat per assetjament homòfob a Sonia Vivas

L'Audiència Provincial de les Balears ha ordenat l'ingrés a la presó de R.P., un policia local de Palma condemnat per assetjament homòfob contra la seva llavors companya de treball Sonia Vivas, ara regidora a l'Ajuntament de Palma.

El Tribunal, en execució de la sentència del Tribunal Suprem, dóna un termini de cinc dies a l'agent per a entrar a la presó. L'home va ser condemnat, per denúncia falsa i coaccions, a una pena de tres anys i cinc mesos de presó.

Al costat d'ell va ser condemnat un altre agent, A.J.L., a un any i tres mesos de presó per un delicte de coaccions. Respecte al segon, s'obre un termini perquè les parts es pronunciïn sobre una possible suspensió de la pena.

Sobre això, la representació de Sonia Vivas estudia sol·licitar que la pena de presó se substitueixi per un curs de reinserció en matèria de feminisme i drets LGTBI.

El Tribunal Suprem va estimar al gener de manera parcial els recursos de cassació plantejats pels dos condemnats contra la sentència del TSJIB, que va rebaixar de dos anys a 15 mesos de presó la pena que l'Audiència Provincial de Balears va imposar a cadascun d'ells pel delicte de coaccions.

Els fets provats de la sentència recorreguda recullen que tots dos acusats, «moguts pel seu odi i menyspreu a la condició homosexual» de Vivas --que ara ostenta el càrrec de regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma--, i convertint-lo «en la forma habitual» de relacionar-se amb ella, «varen fer acudits, gestos i mofes d'ella».

El Suprem va considerar que tot això va generar «afectació psicològica» en la víctima que, segons el relat provat, en ser entrevistada en una ràdio, va revelar l'assetjament que havia sofert en la caserna de Sant Ferran per determinats companys policies, que l'havien vexat i menyspreat per la seva condició de lesbiana.

Els dos agents es van sentir al·ludits i, «amb la finalitat de desacreditar i escarmentar a la seva companya», varen contactar amb una dona que va estar enemistada amb l'agent perquè col·laborés amb el seu testimoniatge i actuacions contra ella. Posteriorment, un dels condemnats va presentar una denúncia falsa contra la seva companya acusant-la d'intentar agredir a un detingut.

El judici pel cas d'homofòbia en la Policia Local es va celebrar al juny de 2018 en l'Audiència Provincial de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya!, fa mes de 3 anys

I és que fins i tot entre els homosexuals, hi ha discriminació entre homes gais i dones lesbianes.
Me pareix que és el súmmum de les vergonyes, posar se contrauna companya de treball, just perque per la seva inclinació sexual, no li interessen les seves hipotètiques propostesç. Tots som éssers humans i hem de tenir els mateixos drets, indistintament de si som homes, dones, homosexuals o heterosexuals.

Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Quin desprestigi per a la Policia Local de Palma, entre aquest cas d'homofòbia i la corrupció que ja va condemnar fa uns anys alguns caps a pena de presó.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente