algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Pimem critica que el Govern espanyol debati l'edat de jubilació en un context de crisi econòmica

La Federació de la Petita i la Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem) considera que és un error que el Govern espanyol proposi ajornar l'edat de jubilació en un context de crisi econòmica.

En concret, ha criticat que el Govern espanyol proposi pagar 12.000 euros per cada any de jubilació ajornada, una mesura que s'emmarca «dins de la falsa creença que la jubilació és una ganga».

De fet, Pimem manté que la gent avança la seva jubilació per la inviabilitat econòmica del negoci en el qual treballa i reivindica que el principal és sortir de la crisi per a poder continuar cotitzant. En aquest sentit, l'entitat ha assenyalat que una persona que hagi cotitzat el cent per cent durant 30 o 40 anys, en cas d'acceptar la proposta de l'Executiu, «pot perdre fins a un 16%».

En un comunicat, la federació ha opinat que aquesta mesura pot representar «una pèrdua important de doblers» durant els darrers anys dels ciutadans que decideixin ajornar la jubilació.

El president de Pimem, Jordi Mora, ha remarcat que el que necessiten les pimes i els autònoms és «continuar vivint del seu esforç i no de les 'ajudes pal·liatives' de l'Estat per a aconseguir quadrar números».

A més, el president de la federació també ha recordat que la realitat de les grans corporacions no té res a veure amb la situació que travessen les pimes i els autònoms.

«La borsa de les pensions no es pot separar del funcionament real de l'economia, i ja fa temps que l'administració hauria d'haver abordat el tema, no ara enmig d'una profunda crisi econòmica», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.