cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

La Covid-19 estable a les Balears: segon territori de l'Estat espanyol amb menor incidència

La pandèmia manté nivells «bastant estables» a les Balears, el segon territori amb menor incidència: a 14 dies és de 59,2 casos per cada 100.000 habitants, enfront dels 182 de la mitjana nacional.

Així han informat aquest dilluns la consellera de Salut, Patricia Gómez, i el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, en una roda de premsa en la qual han indicat que de moment no s'està notant una «explosió de casos» pels efectes de la Pasqua, si bé encara no han passat 15 dies des del final de les festes.

Per Illes, la incidència és de 55 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, i de 29 a set dies; a Menorca és de 29,9 casos a 14 dies (14,9 a set dies); a Eivissa ha pujat a 38 casos a 14 dies (21 a set) i a Formentera, on les variacions solen ser més fortes a causa de la menor grandària de població, és de 82 casos a 14 dies i 41 a set dies.

La taxa de positivitat se situa en un 1,49 per cent en els últims dies. La consellera ha destacat el paper de la vacunació en la reducció de contagis en residències, on des de fa 43 dies no es detecten positius entre usuaris. Al gener 30 usuaris de residències van morir amb Covid-19, al febrer van ser deu i al març cap.

El portaveu del comitè de malalties infeccioses ha assenyalat que, si la situació continua evolucionant de manera favorable, no serà «absolutament requerit» fer garbellats generals en les residències quan es detecti un cas, depenent de les circumstàncies.

Arranz ha comentat que aquests casos permeten un optimisme moderat si bé considera precipitat afirmar que Balears hagi esquivat la quarta ona, incidint en què influeixen molts factors com la situació en altres territoris -per la mobilitat-.

L'expert ha recalcat que sempre abans que hi hagi un repunt la franja dels 16 a 29 anys sol presentar més casos que unes altres, però ha sostingut que això no implica que els joves «estiguin fent les coses malament». Arranz ha anomenat que els joves siguin «el mur i l'eina que cal utilitzar en el moment de la pandèmia».

D'altra banda, des de Salut han indicat que la majoria de brots continuen sent de tipus familiar o trobades socials, encara que també hi ha de tipus laboral, i que de moment no han detectat una relació directa entre un increment de casos i la variant britànica.

Així mateix, a preguntes dels mitjans, Gómez ha indicat que als hotels Covid-19 s'han allotjat 35 turistes a Mallorca, dos a Eivissa i dos a Menorca. També a preguntes de la premsa, després de conèixer-se la recerca sobre un possible cas de falsificació de certificats PCR, la consellera ha assegurat que hi ha protocols establerts amb els laboratoris privats i que han de sotmetre's a la normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per curiositat, fa mes de 3 anys

m´agradaria saber els percentatges reals de la comunitat de Madrit. Segurament no estan disponibles, per vergonya i incompetència del seu govern.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente