lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

Nova caravana de cotxes a Palma contra «l'abús de la temporalitat» a l'Administració

Imatge de la caravana de cotxes celebrada aquest diumenge a Palma. | E.P.

Entre 180 i 190 vehicles de treballadors públics, segons xifres de l'organització, han celebrat aquest diumenge a Palma la quarta caravana per a advertir de «l'abús de la temporalitat» a les Administracions Públiques.

Segons ha informat la portaveu de la Coordinadora d'Interins i Temporals de les Balears, Sonia González, «aquesta és la quarta caravana que se celebra a Palma, convocada a nivell estatal pel mi#15F i aquesta vegada s'han sumat un total de 37 capitals de l'Estat espanyol».

A nivell de l'administració autonòmica, ha recordat González, a les Balears, la taxa de temporalitat supera el 35%. Mentrestant, en el Consell, la temporalitat supera el 65%, destacant la taxa que dins de la institució té l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que és d'un 83%. «Els majors percentatges de taxa de temporalitat s'estan donant dins de les administracions locals, consells insulars i ajuntaments», ha assenyalat sobre aquest tema.

Amb tot, la portaveu ha explicat que «s'estan sol·licitant reunions amb tots els partits amb representació tant a nivell autonòmic com estatal». No obstant això, ha lamentat, la Coordinadora Estatal ha sol·licitat diverses reunions amb el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, qui «ha afirmat en una entrevista que els seus interlocutors són els sindicats (CCOO, UGT i CSIF) i que no s'ha de reunir amb cap plataforma».

Aquest fet, ha incidit González, «és un greuge a un col·lectiu que ha hagut d'organitzar-se en coordinadores i muntar els seus propis sindicats davant la indefensió i la paràlisi d'alguns d'ells a escoltar i actuar davant una situació tan greu de drets laborals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 3 anys

Jo som un dels manifestants i voldria aclarir que la nostra manifestació es refereix al fet que d'acord amb sentencia del Tribunal de Justícia Europeu i diferents advertiments de la Comissió Europea, l'abús que pateixen els interins només pot ser arreglat o per una indemnització dissuasòria (es a dir, milionària) o amb la conversió de personal interí abusat en fixo. La sentència diu literalment que les oposicions no són la solució del problema.
En resum: la nostra protesta no és per la temporalitat en si, sinó més aviat per la manera en què està intentant el govern ara reduir la temporalitat amb oposicions massives amb places estructurals que no varen sortir a oposició quan els interins eren joves i que ara en competència amb gent jove fa perillar la feina tenint més de 45, 50 o 60 anys. Amb aquestes edats no t'agafen en cap feina i a més perds tot el dret a jubilació. Un jove sí que pot cercar feina en un altre sector si encara no ha encarrilat el seu futur professional.



La Directiva Europea s'incompleix des de 1999. Mana que un treballador, sigui del sector públic o del privat, passi automàticament a fix amb més de 2 anys de feina. En Espanya això només s'està aplicant en el sector privat i fins i tot amb inspectors que sancionen. Però, en el sector públic no s'aplica. S'incompleix la Directiva des de 1999. Els manifestants només volem que s'apliqui i que els interins que han estat molts d'anys en abús tenguin plaça de fixos com mana la Directiva. Si la temporalitat en l'administració és del 30% del 60% o del 85 % és un tema molt secundari. El tema central és que la Directiva europea mana que facin fixos en els interins a partir dels 3 anys de feina, i que el govern en lloc d'aplicar la Directiva l'està incomplint fent sortir a oposició les places dels interins abusats. Les protestes no són perquè hi hagi un percentatge alt de temporals, sinó perquè no s'estan respectant els drets de les persones afectades d'aquesta temporalitat: no se'ls hi fa fixos i a damunt estan sortint les seves places a oposició contra la sentència del Tribunal de Justícia Europeu. Gràcies.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente