algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L’Escola de Formació de l’STEI Intersindical celebra els 30 anys

El sindicat ha dedicat un número de la revista Pissarra a la commemoració d’aquest aniversari

Aquest diumenge es compleixen 30 anys de la primera Escola de Formació de l'STEI. Dia 11 d’abril de 1991 va tenir lloc la inauguració de l’Escola de Formació en Mitjans Didàctics de l’STEI Intersindical, situada al carrer d’Ortega i Gasset número 9 de Palma. Va ser una iniciativa del sindicat, fruit d’un conveni amb la Direcció General de Formació Ocupacional de la Conselleria de Treball i Transport.

L’Escola va néixer perquè l’STEI, en aquell moment, considerava un eix fonamental la formació professional ocupacional, la formació inicial i continuada del professorat en actiu i la reorientació o requalificació del professorat desocupat; així com també l’adaptació curricular dels cursos a les necessitats i exigències de la societat de les Illes Balears. Al llarg dels seus 30 anys d’existència, s’ha anat obrint al caràcter intersindical de l’STEI i a l’adopció de les noves fórmules i demandes de formació de les treballadores i treballadors de qualsevol sector professional de les Illes Balears.

Per a celebrar aquest aniversari, s’ha publicat un número específic de la revista Pissarra en la qual, entre altres continguts, s'hi pot llegir una entrevista al primer director de l’Escola, Pere Polo; i una altra a l’actual, Francesc Garcias. També hi ha articles dels professors de la UIB Bernat Sureda i Miquel F. Oliver sobre la temàtica, així com referències a la plataforma solidària de formació en línia de l’STEI Intersindical, l’edició de material de tota casta elaborat al llarg de tots aquests anys i un seguit de respostes sobre qüestions relacionades amb la formació per part de centres de professorat de les Illes; entre d’altres.

Tal com diu el secretari general de l’STEI, Miquel Gelabert, a l’editorial de Pissarra «és un orgull poder commemorar els 30 anys de l’Escola de Formació i Mitjans Didàctics, 30 anys de formació a l’afiliació i a la classe treballadora en general, 30 anys contribuint a l’aprenentatge continu i a la formació professional però també integral de les persones. Aquest és un dels compromisos de l’STEI Intersindical i una de les seves raons de ser. I per molts més anys!».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.