algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Consell Lgtbi aprova el pla de polítiques per a diversitat sexual, familiar i de gènere

El ple del Consell de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals de les Balears, celebrat aquest dijous de forma telemàtica, ha aprovat el II Pla Estratègic de Polítiques Públiques Lgtbi i en Matèria de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere del Govern.

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha explicat que aquest Pla, que compta amb un pressupost total de 2,58 milions d'euros per al període del 2021 al 2024, amplia i aprofundeix les línies estratègiques iniciades durant el primer pla, i inclou més d'un centenar d'accions en àmbits com l'educació, la salut, laboral, la memòria històrica o l'activisme social.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha presidit la desena sessió del Consell Lgtbi, en la qual ha agraït a totes els participants «l'esforç realitzat» en els quatre grups de treball que han anat perfilant objectius i estratègies al llarg del passat any, des que es va començar el procés d'elaboració, al juny de 2020.

«La societat civil i les institucions hem de treballar conjuntament per a trencar estereotips, actituds i comportaments que vulnerin els drets de les persones Lgtbi, que són drets humans», ha afirmat la consellera durant la seva intervenció davant el Consell, en el qual participen diverses conselleries del Govern, consells insulars, ajuntaments, entitats socials, empresarials i sindicals, així com partits amb representació parlamentària, associacions en l'àmbit de l'activisme Lgtbiq+ i persones expertes.

Aquest document estratègic és «molt ambiciós perquè inclou mesures necessàries tant en l'àmbit de la prevenció de la LGTBI-fòbia com a actuacions per a eliminar-la i iniciatives per a potenciar la igualtat i el desenvolupament ple dels drets del col·lectiu», ha apuntat Garrit. Algunes d'aquestes accions les desenvoluparà el Govern i altres seran abordades pels ens locals, d'acord amb les seves competències.

El II Pla preveu cinc objectius, entre els quals destaquen, impulsar, implementar i coordinar polítiques públiques en matèria Lgtbi des d'un enfocament transversal i contribuir a identificar i reduir l'origen de les desigualtats i de les violències que sofreix el col·lectiu.

Entre les accions previstes, s'inclou l'elaboració d'estudis i diagnòstic sobre la realitat de les persones Lgtbi+ a les Balears, el suport telefònic, incloent la prevenció del suïcidi, i l'elaboració de normativa per a lluitar contra la violència que sofreixen les persones trans.

També es preveu la creació d'un protocol integral per a les persones amb característiques intersexuals, un protocol d'actuació policial davant delictes d'odi, i un protocol davant l'assetjament escolar per motius de Lgtbi-fòbia en els centres educatius.

Igualment s'impulsaran actuacions per a eliminar la discriminació en l'entorn laboral, es dissenyaran indicadors clau de polítiques públiques Lgtbi i es posaran en marxa tota una sèrie d'accions, tallers i campanyes de prevenció de la Lgtbi-fòbia, de sensibilització i de visibilització de la realitat Lgtbi+ en la nostra societat.

Finalment, el pla inclou diverses mesures de reconeixement i valoració de les persones i associacions activistes pels drets Lgtbi+, i per a la justícia i reparació històrica en memòria democràtica.

Així, el document amplia i aprofundeix les mesures ja iniciades en el Primer Pla Estratègic de Balears (2017-2019) i dóna continuïtat a les polítiques públiques iniciades arran de la publicació de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per a erradicar la Lgtbi-fòbia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.