algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Els Hotelers de Mallorca es mostren a favor d'establir criteris sanitaris comuns a tot Europa per a reactivar el turisme

Imatge d'un hotel de les Balears amb les mesures de seguretat de distància per fer front a la pandèmia. | E.P./Arxiu

La Federació d'Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) s'ha posicionat a favor de la resolució aprovada per l'Eurocambra, que sol·licita als Estats membres aplicar criteris sanitaris comuns en la lluita contra el coronavirus, amb l'objectiu d'ajudar a reactivar el turisme a la Unió Europea.

Es tracta d'una iniciativa que el ple del Parlament Europeu va aprovar aquest passat dijous, amb la qual també demana als Estats que l'exigència de quarantena als viatgers sigui una mesura «d'últim recurs» i reclama comptar amb un certificat comú de vacunació que faciliti els desplaçaments dels ciutadans.

Amb un resultat de 577 vots a favor, 31 en contra i 80 abstencions, els eurodiputats van enumerar amb aquesta resolució les claus per a rellançar el turisme després del cop de la pandèmia de la Covid-19.

Des de la FEHM, la vicepresidenta executiva de la patronal, María José Aguiló, ha insistit en la necessitat d'«harmonitzar les mesures» i aixecar les barreres a la mobilitat a la Unió Europea. Es tracta d'una reivindicació que la FEHM també va traslladar aquest passat dijous durant la visita a Balears de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Algunes de les peticions que la patronal va fer a la ministra coincideixen amb punts d'aquesta resolució de l'Eurocambra, com agilitar els mecanismes per a la recepció d'ajudes per part d'empreses turístiques i la captació de la demanda amb campanyes de promoció.

Aguiló ha ressaltat que «les Balears són una destinació que treballa per a reactivar l'activitat turística amb garanties», per la qual cosa considera fonamental accelerar la vacunació i establir mecanismes de tecnologia que ajudin a la lliure mobilitat de les persones.

Per part seva, des de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) també s'han posicionat a favor d'establir un certificat de vacunació a la UE i d'establir criteris comuns sanitaris entre els Estats membres per a la recuperació del turisme.

«Estem a favor de reactivar l'economia i de tota mesura que contribueixi al fet que les Balears siguin sinònim de destinació turística segura, aplicant mesures de seguretat que contribueixin a la reactivació de l'economia i de l'ocupació», han expressat des de la patronal, alhora que han afegit que les Illes «no podran resistir una temporada alta fallida com la patida l'any passat».

Cal recordar que, aquesta resolució de l'Eurocambra demana crear un segell de certificació europeu per al sector turístic, actualitzar l'estratègia per al turisme adoptada el 2010 amb el repte d'afermar la posició d'Europa com a destinació preferent i la creació d'una agència europea de turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni2, fa mes de 3 anys

Els diputats europeus han aprovat que el turisme ha de desaparèixer, estan de acord amb la "Agenda 2030".
La resolució permet la desaparició del turisme, se ha de entendre com funciona la UE, han donat "carta blanca" o un xec en blanc per fer desaparèixer el turisme.
Ès una mala noticia per el sector de la restauració i hoteler.



57, 57, 57

Valoració:1menosmas
Per Increïble, fa mes de 3 anys

I no se´ls ocorr canviar de model?

Valoració:2menosmas
Per A, fa mes de 3 anys

Els hotelers s’haurien de fer carrec dels alemans que donin positiu a la tornada i assumir-ne ells el cost sanitari. Els ciutadans de Balears no hem demanat que ens visitin no tenim perque assumir les decissions preses per aquest grup de irresponsables que nomes pensen en la seva butxaca

Valoració:7menosmas
Per És indecent, fa mes de 3 anys

Ara, els hotelers també fiquen la cullera dins la Sanitat. I son ells, que els diuen als metges el que han de fer.
No saben fer la seva pròpia feina i han convertit el negoci turístic en una plaga i una activitat destructora, però sense cap vergonya ni decència, donen ordres als professionals de la Sanitat i els diuen com han d'actuar devant la pandèmia.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente