algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La UIB nomena doctores honoris causa Pilar Benejam i Helena Maleno

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha nomenat doctores honoris causa a Pilar Benejam Arguimbau i a Helena Maleno Garzón.

Segons ha informat la UIB aquest divendres en una nota de premsa, el Consell de Govern de la Universitat, reunit aquest 26 de març, en sessió ordinària, ha nomenat doctores honoris causa a la pedagoga menorquina Pilar Benejam Arguimbau i a la periodista i activista en defensa dels drets humans Helena Maleno Garzón.

D'acord amb l'article 165 del títol VIII dels estatuts de la Universitat, "la UIB pot concedir el títol de doctor honoris causa a persones rellevants i que destaquen en el camp de la recerca o la docència, en el cultiu de les arts i de les lletres, o bé d'aquelles activitats que tinguin una repercussió notòria i important des del punt de vista universitari en els terrenys acadèmic, científic, artístic o cultural, tecnològic i social".

Pilar Benjam i Helena Maleno

En concret, la doctora Pilar Benjam i Arguimbau (Ciutadella, 1937) ha estat nomenada doctora honoris causa de la UIB, a proposta de la Facultat d'Educació, en reconeixement a la seva trajectòria professional en aquest àmbit.

La Universitat de les Illes Balears ha reconegut a Pilar Benjam especialment per la seva implicació en la universitat democràtica, la seva activitat pionera en la formació de mestres, la seva labor investigadora i la seva participació activa en moviments de renovació pedagògica.

Mentrestant, Helena Maleno Garzón ha estat investida doctora honoris causa per part de la UIB a proposta del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia, per la seva trajectòria cívica en defensa dels drets humans i, concretament, de les persones migrants.

Maleno és llicenciada en Ciències de la Informació i especialista en fenòmens migratoris i tràfic de persones, amb especial atenció a dones i nens. Com a activista en defensa dels drets humans, ha fundat l'organització Caminant Davanteres (2008).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.