algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Veïnats de Son Bonet planten 20 pins per a «marcar el camí» de les futures decisions d'Aena a la zona

Son Bonet Pulmó Verd ha plantat 20 pins en la zona en la qual AENA té pensat instal·lar el parc fotovoltaic i sembrarà altres 100 arbres durant els pròxims dies, per a «marcar el camí» de les futures decisions que prengui respecte al seu projecte.

Amb aquesta iniciativa, la plataforma té l'objectiu de fomentar la reforestació i la revitalització de les intermediacions de Son Bonet, on s'han plantat espècies mediterrànies madures per a garantir la seva viabilitat en aquesta zona.

Segons ha indicat l'agrupació en una nota de premsa, la sembra d'aquests arbres no és només una acció simbòlica, sinó que també té la intenció de reivindicar l'ús de Son Bonet com a «pulmó verd» de Marratxí.

Així mateix, la plataforma ha assenyalat que la plantació d'aquests pins s'ha dut a terme amb motiu del Dia de l'Acció Global pel Clima, que se celebra aquest divendres, per a reivindicar també la importància de les masses forestals en la regulació climàtica.

«Si es procedís a la reforestació dels 125.000 metres quadrats del camp Son Bonet amb espècies silvestres típiques del Mediterrani, la seva massa forestal podria absorbir unes 1.400 tones de diòxid de carboni en els pròxims 40 anys», ha subratllat.

En aquest sentit, la plataforma ha reivindicat que amb la sembra d'aquests arbres volen destacar la importància que té Son Bonet en la lluita contra el canvi climàtic, així com la seva rellevància per als veïns del municipi, perquè aquest és el seu «únic» espai verd.

D'altra banda, ha animat als veïnats que no han pogut participar en aquesta primera sembra al fet que s'uneixin a la plantació dels pròxims 100 arbres, que s'aniran distribuint durant els pròxims dies en diverses zones de Son Bonet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.