nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Les oposicions de docents se celebraran els dies 19 i 20 de juny

La Conselleria d'Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Personal Docent, ha celebrat aquest dijous una Mesa Sectorial amb caràcter extraordinari per a informar de les últimes novetats de les oposicions, que s'han fixat per al 19 i 20 de juny.

La Conselleria ha recordat que per a aquestes prova que haurien d'haver-se celebrat en 2020, a causa de la declaració de l'estat d'alarma per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, s'estableixen nous terminis en l'inici i finalització.

Entre les novetats destaca la creació d'un protocol de mesures per a evitar els contagis de la Covid-19, tant dels aspirants com dels tribunals durant tot el procés selectiu. La Direcció General de Personal Docent és l'encarregada d'elaborar-ho, amb la supervisió de la Direcció General de Salut i del Servei de Prevenció de riscos laborals.

L'actual pandèmia suposa també l'increment del nombre de tribunals per a dur a terme aquest procediment selectiu. Es constituiran un total de 130 tribunals, 95 a Mallorca, 16 a Menorca i 19 a Eivissa. L'objectiu és el d'evitar al màxim els desplaçament entre illes dels més de 5.000 aspirants inscrits.

La Conselleria ha destacat també que en el marc de la reunió, els sindicats han presentat les seves propostes que faran arribar per escrit en els pròxims dies. D'aquesta manera, més de 5.000 aspirants opten a una de les 1.144 places a les Balears distribuïdes entre infantil i primària, secundària, formació professional, escoles oficials d'idiomes, música i arts escèniques, i arts plàstiques i disseny.

A pesar que els percentatges més elevats de places corresponen a professors de Secundària, (557 places, el 48,68%) i mestres d'Infantil i Primària (410 places, el 35,83%), una de les novetats més destacables d'aquesta convocatòria d'oposicions és l'àmplia oferta de places de suport educatiu, un total de 132, que corresponen a les especialitats de Pedagogia Terapèutica (75) i Audició i llenguatge (25) a Primària i Orientació Educativa a Secundària (32).

Bona part de la raó d'aquest increment de l'oferta de places respon a la voluntat de la Conselleria d'incrementar la presència d'orientadors en els centres de Primària, a més de consolidar els equips de suport de tots els centres educatius. En aquesta convocatòria de 2020, prevista per a juny de 2021, es treuen 36 places per a professorat de música i arts escèniques, i 11 places per a professorat d'arts plàstiques i disseny.

A nivell general en aquesta convocatòria, la Conselleria ha tornat a fer un esforç per a consolidar especialment les places que corresponen a Menorca, Eivissa i Formentera donades les dificultats que es generen cada curs en l'hora de cobrir les seves vacants. Les convocatòries d'oposicions per a 2018, 2019 i 2020 s'han plantejat de manera que cada opositor tingui dues oportunitats per a presentar-se. En total, a Mallorca s'oferiran el 68% de les places, el 9,52% a Menorca i el 20,01% a Eivissa i el 2,44% a Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.