algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

Una embotelladora permetrà l'estalvi de fins a dos milions d'envasos de plàstic

L'empresa mallorquina Begudes Puig, de Palma, ha impulsat una planta embotelladora que permetrà la reutilització de botelles de vidre, amb el suport de fons de l'impost de turisme sostenible.

El conseller de Medi Ambient i Territori Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental Sebastià Sansó, han visitat, aquest dimecres la planta. Segons ha informat la Conselleria, per a 2024 el projecte permetrà estalviar cada any fins a dos milions d'envasos d'un sol ús.

La planta és un dels catorze projectes seleccionats en la convocatòria de l'ITS per a impulsar l'economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de treball. El projecte de Begudes Puig va rebre gairebé 103.000 dels 700.000 euros de la convocatòria.

L'empresa va posar en marxa a mitjan 2020 la primera part del projecte, que consisteix en la creació d'un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn on els particulars poden adquirir begudes i retornar-los els envasos buits.

El conseller Mir ha destacat que projectes com aquest «demostren que el canvi de model cap a una economia circular és possible». Per part seva, Sansó ha valorat que l'aposta de l'empresa mallorquina en la línia de l'esperit de la Llei de residus i que a més d'avançar cap al residu zero «és una aposta clara per donar un servei integrat totalment en l'economia local, la qual cosa redueix considerablement la seva petjada ecològica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Enhorabona per la iniciativa!
En Sebastià Sansó sap fer bona feina.

Valoració:0menosmas
Per Nofret, fa mes de 3 anys

Molt bona iniciativa, molt bé, però no basta. Cal penalitzar fiscalment tota la producció de residus. Encara que molta gent conscient no volem contaminar produint residus, els habits de consum d'envasos d'usar i tirar no desapareixerà si aquests continuen essent més barats que els retornables a l'hora d'anar a comprar-los

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente