algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

CCOO alerta d'una «cronificació» de la bretxa salarial entre homes i dones

CCOO a les Balears ha alertat aquest dimecres que les desigualtats laborals entre homes i dones registrades durant l'any passat mostren una tendència a la «cronificació», doncs, encara que alguna xifra «es va reduint», la bretxa d'activitat se situa en el 9,45 per cent i la de l'atur es manté en el 2,52 per cent.

Segons l'informe 'Dona i treball a les Balears 2020', publicat pel sindicat, la situació de la dona en el mercat laboral de Balears es caracteritza per la parcialitat, la temporalitat, la bretxa salarial, la inactivitat laboral i les bretxes en l'ocupació, uns fets que «provoquen una feminització de la pobresa».

En concret, la bretxa d'inactivitat es va situar durant l'any passat en el 9,44 per cent; la d'ocupació va anotar una diferència del 9,46 per cent; la de parcialitat va ser del 21,06 per cent, i la de temporalitat va sumar fins a un 68,74 per cent, segons ha precisat el sindicat.

A més, ha destacat que la contractació femenina va caure durant l'any passat un 54,8 per cent, perquè les dones van signar 129.588 contractes menys, mentre que en el cas dels home aquesta xifra es va situar en un 49,12 per cent, que suposa un total de 139.308 contractes menys en comparació amb l'any anterior.

En aquest sentit, la secretària d'Ocupació i Formació de CCOO a les Balears, Yolanda Calvo, ha lamentat en declaracions a Europa Press que la situació laboral de la dona durant 2020 «no hagi millorat». «Podem veure mostra de cronificació en les diferents bretxes, tant salarials com d'inactivitat o parcialitat», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.